A negatív energia megmérgez: 6 rossz szokás, ami tönkreteszi testi és lelki egészségünket!

A negatív energia megmérgezi egész létünket! 6 rossz szokás, mely által tönkretesszük testi és szellemi egészségünket!

A keleti orvoslásban a lelki betegségek gyógyítása elsőbbséget élvez a testiekkel szemben, hiszen köztudott, hogy a fizikai szinten bekövetkező betegség oka lelki eredetű. Ezért nagyon fontos tudnunk, hogy melyek azok a negatív energiaforrások, melyek révén megmérgezhetjük saját életünket.

Nézzük 6 rossz szokásunkat, mely által mi magunk tesszük tönkre testi és szellemi egészségünket!

1. Befejezetlen dolgok

Nem fejezzük be elkezdett dolgainkat, és valahányszor ezt tesszük, az agyunkban blokkok lépnek fel. A be nem fejezett tevékenység aztán arra sarkallja agyunkat, hogy folyamatos figyelmeztetéseket küldjön számunkra, és ilyenkor figyelmünk lankad, megjelenik a stressz és az alvászavar.

2. Magadnak és másoknak is hazudsz

Hazudunk önmagunknak és másoknak, és ezzel rendkívül sok energiát elfecsérlünk, hogy megtartsuk a látszatot. Emellett egyensúlyhiányt teremtünk a szív- és a torokcsakra között, mely aztán hamarosan valamilyen fizikai betegségben nyilvánul meg.

3. Elszigeteled magad

Az elszigetelődés bármely formája rossz hatással lehet személyünkre, hiszen az ember egy nyitott energetikai rendszer. Ha megpróbáljuk elszigetelni önmagunkat, sebezhetővé válunk, és rövid időn belül minden lehetséges módon megpróbálunk visszatérni az eredeti állapothoz.

4. Egyensúlyhiány

A fizikai és lelki egyensúly hiánya, szintén károsan hat mindennapjainkra, ezért igyekezzünk megtalálni az arany középutat.

5. Felelőtlen szenvedélyek

A káros szenvedélyeknek való hódolás, mint amilyen az alkohol, a cigaretta, vagy a gyorséttermi kaják, méreggel látják el a szervezetünket, és ezáltal jelentős energiát veszítünk. Ez aztán kihat az idegrendszer, a vesék és a bélrendszer működésére.

6. A libidó túlterhelése

A libidó túlterhelése szintén káros következményekkel járhat. Köztudott, hogy szervezetünk köldökcsakrája a legerősebb, és ez vezérli valamennyi érzelmünket. A szexuális energia termelésére a szervezet minden belső energiát mozgósít, ezért igyekezzünk helyesen kihasználni azt.