14 tapasztalt szülő, akit próbára tesznek a gyerekei

A gyerekek akarva és akaratlanul is próbatételek elé állítják a szüleiket. A gyerekek egyes életszakaszaiban más és más kihívásokkal kell szembenézniük a szülőknek a gyereknevelés terén, amik mind fizikailag, mind mentálisan kimerítőek tudnak lenni. Mindezek mellett viszont a szülőségnek megvannak a szépségei is. A gyerekek szeretete és a velük átélt örömteli pillanatok sokszorosan kárpótolják az édesanyákat és az édesapákat azokért a nehézségekért, amik azért időnként meglehetősen próbára teszik a türelmüket és a problémamegoldó képességeiket.

1. A kislányommal meglátogattuk a mosdót egy bevásárlóközpontban. Alighogy ráültem a vécére, a kislányom felkiáltott:

– Fúúúj, te most kakilsz, anyuci?

Természetesen hangos kuncogás övezte a megszólalását, én pedig vagy 15 percig nem mertem kilépni a fülkéből a kislányommal.

2. A hirtelen jött kedvesség túlságosan is gyanús a szülők számára, és tegyük hozzá, hogy nem ok nélkül.

3. Nem igazán tudom eldönteni, hogy a jövőre nézve melyik gyermekem miatt kellene jobban aggódnom: az öt éves kislányom miatt, aki tegnap kizárt engem a hálószobámból, hogy kutakodhasson a cuccaim között, vagy inkább a hat éves kisfiam miatt, aki megmutatta nekem, hogy hogyan törjem fel az ajtózárat.

4. Kényelmes székeink vannak a lakásban és még egy nagy babzsákot is vettünk a kisfiunknak, de ő ma reggel mégis egy szatyornyi friss péksüteményen helyezte magát kényelembe, amit éppen akkor hoztam haza a kedvenc pékségünkből.

5. Egy átlagos napom szülőként:

– Anya, Anya, Anya…

– Igen, édesem?

– Anyu, Anyuci, Anya, AnyuAnyuAnyuAnyuAnyuciAnyuAnyaAnya, Anyuuuuuuuu, Anyukáááám mit eszel?

– Fejfájás csillapítót, kislányom…

6. Beléptem a kislányom szobájába, mire ő rám ripakodott:

– Na de Anya! Megsérted a személyes teremet!

Erre én:

– Mondod ezt úgy, hogy te meg az én személyes teremből jöttél ki…

7. Éppen a kisfiamnak segítek megkeresni azt a tábla csokit, amit tőlem kapott tegnap, én pedig még este titokban befaltam teljesen egyedül.

8. Az öt éves kisfiam az előbb kiáltott nekem a fürdőszobából:

– Apu, be tudsz jönni egy kicsit?

– Miért? Segítség kell?

– Hááát… szólj anyunak, hogy jöjjön ő is.

Az Úr irgalmazzon nekünk…

9. Megkértem a légikísérő kisasszonyt a repülőgépen, hogy hadd ülhessek át egy másik helyre, mert egy síró és hisztiző gyerek ül mellettem. Erre kinevetett és azt mondta, hogy ez nem megoldható, mivel a síró és hisztiző gyerek az enyém.

10. A három éves kislányom próbálta egyedül felvenni a pólóját, de közben valahogy a fejére szorult, ezért odamentem hozzá:

– Hadd segítsek, kincsem!

– NEM, NEM, NEM! Majd én megcsinálom!

Ha ráhagytam volna, szerintem még egy hónap múlva is a fejére szorult pólóval élte volna az életét. Persze így meg megsértődött rám, amiért segíteni mertem neki.

11. A szülőség egyik legnehezebb része, hogy hitelesen meg kell játszanunk a gyerekeink előtt, hogy mi tényleg jobban szeretjük a zöldségeket, mint a nasit.

12. Hogy mit jelent szülőnek lenni, azt nem lehet megfelelően elmagyarázni azoknak az embereknek, akiknek még nincs gyerekük. Úgy értem, hogy szülőnek lenni a világ egyik legjobb érzése, ugyanakkor soha ezelőtt nem voltam még ennyire fáradt, lestrapált és szegény.

13. A lány mindent bevetett, hogy jobb belátásra bírja az apját.

14. A nevetős emoji nélkül talán egy fokkal hihetőbb lett volna.