Egy nő megtalálta néhai nagymamája naplóját, és miután elolvasta, lemondta közelgő esküvőjét

Linda mindig is arról álmodott, hogy igazi mesebeli hercegnőként éljen egy szőke herceg oldalán. Ez az elképzelés sok döntését meghatározta az életben, de egy napon rá kellett döbbennie arra, hogy rosszul választott.

Linda kislánykora óta rajongott a hercegnőkért, és amikor csak tehette, ő maga is beöltözött királykisasszonynak. Szülei és nagyszülei tisztában voltak azzal, hogy kissé elkényeztették, de mivel kedves, udvarias kislány volt, nem aggódtak különösebben. „Nagy, fényűző esküvőm lesz, és a valaha volt leggyönyörűbb ruhám” – mondogatta Linda az édesanyjának.

A kislány még az első osztályban összebarátkozott egy Dylan nevű fiúval, akinek hozzá hasonlóan élénk fantáziája volt, és gyakran vállalta a herceg szerepét közös játékaikban. Dylan valamivel szerényebb anyagi háttérrel rendelkezett, de ennek ellenére iskolás éveik alatt végig barátok maradtak. A középiskolában a fiú rájött, hogy többet érez Linda iránt barátságnál, és abban reménykedett, hogy egy napon esélyt kaphat rá, hogy ezt elmondja.

Egy nap iskola után Linda mesélt Dylannek arról az életről, amit megálmodott magának. A fiú nem akarta tönkretenni a barátságukat, de finoman kifejezésre juttatta az érzéseit, és azt mondta: „Talán egyszer összeházasodhatnánk.” Linda azonban csak nevetett az ötleten. Bár Dylan is nevetett, és úgy tett, mintha csak viccnek szánta volna a dolgot, a lelke mélyén fájt neki a lány reakciója.

Ennek ellenére kitartott mellette, mivel nem akarta elveszíteni a barátságukat.

Linda különösen közel állt egyik nagymamájához, Rachelhez, aki gyakran mesélt neki az életéről, és gyönyörű szerelmi történetéről a lány nagypapájával, Denzillel. Az idős nő mindig elmosolyodott, amikor felidézte régi emlékeit szerelmével, és Linda meg is jegyezte, hogy olyan, mint egy igazi hercegnő. A lány nagypapája gazdag volt, és Linda abban reménykedett, hogy egy napon ő is talál egy gazdag férfit, aki beleszeret, és megírhatja a saját tündérmeséjét.

Linda felnőttként egy esküvőszervező céget indított, de 25 éves korában még nem talált rá a szerelemre, és miközben elnézte a sok boldog párt, akiknek segített megszervezni az esküvőjét, már azon gondolkodott, vajon mikor válik valóra az ő álma.

Dylan színpadi színész lett, és a nagy áttörésre várt. Még mindig jó barátok voltak, és egy nap, amikor elmentek meginni valamit kettesben, egy Steve nevű jóképű üzletember flörtölni kezdett a nővel, és elhívta őt egy randira.

Bár úgy tűnt, Lindának mindene megvan Steve mellett, amire valaha vágyott, Dylan úgy érezte, a férfi sokkal inkább csak egy trófeának tekinti a csinos lányt, és azt még Linda is elismerte, hogy a barátja nem különösebben romantikus alkat, inkább anyagilag kényezteti őt. A nő többi barátja is megkérdőjelezte Steve érzéseinek őszinteségét, de ő biztosra vette, hogy megtalálta álmai hercegét.

Dylan egy ponton úgy döntött, nem titkolja tovább az érzéseit, és azt mondta a lánynak: „Sajnálom, Linda. Az igazság az, hogy szeretlek. Mindent szeretek benned. Nem tudok csak a barátod lenni, és fáj, hogy Steve-vel látlak. Tudom, hogy ő minden, amiről álmodtál, de ha vele maradsz, ki kell lépnem az életedből” – vallotta be.

Linda teljesen összezavarodott, de végül Steve-et választotta, és Dylan betartotta a szavát – kilépett az életéből. Egy évvel később Linda már jegyben járt, amikor az édesanyja lakásának padlásán megtalálta Rachel nagyi naplóját. Eredetileg a nagymamája tiaráját kereste, hogy azt viselje az esküvőn az emlékére, de amikor rábukkant a naplóra, úgy döntött, beleolvas. Az, amit akkor olvasott, mindent megváltoztatott, és a teljes életét átértékelte.

Mindig is azt hitte, hogy a nagyapja már akkor is gazdag volt, amikor megismerte a nagymamáját, de nem így volt. A nagymamája egyik naplóbejegyzésében ez állt: „Denzilnek talán nincs sok pénze, de megnevettet. Mindig élvezem a vele töltött perceket. Százszor érdekesebb ember, mint azok a gazdag sznobok, akikkel Stacy szeret együtt lenni.” A bejegyzésben emlegetett Stacy Rachel nagyi legjobb barátnője volt, akiről Linda is sokat hallott az évek során.

Egy későbbi bejegyzésben pedig a következőt olvasta: „Annyira sajnálom Stacyt. Gavin elhagyta őt egy fiatalabb nőért, és, hogy még rosszabb legyen a helyzet, a gyerekük felügyeleti jogát is megszerezte. Nagyon boldog vagyok, hogy úgy döntöttem, a szívemet követem a pénz helyett. Tudom, hogy Denzil soha nem tenné ezt velem.”

Linda csak ült a naplóval a kezében, és szóhoz sem jutott. Rájött, hogy ő a pénzt választotta a szerelem helyett, és megbánta, hogy nem adott esélyt Dylannek, mert most már világosan látta, hogy Steve nem szereti őt igazán. Végül felhívta a vőlegényét, és közölte vele, hogy már nem akar hozzámenni feleségül. Steve válasza végképp meggyőzte őt arról, hogy jól döntött. A férfi azt mondta: „Nevetségessé akarsz tenni engem?”

Linda ezután felhívta Dylant, bocsánatot kért, és meghívta őt egy kávéra. Egy évvel később összeházasodtak, és Dylan esküvői fogadalmában azt mondta: „Nagyon szerencsés vagyok, hogy eljátszhatom a Szőke Herceg szerepét a világ leggyönyörűbb hercegnője mellett.” Forrás

loading...