5 jel, ami arra utal, hogy a macskád megbízik benned

A macskákkal általában elég nehéz szót érteni, de nem lehetetlen. Csupán egy kis türelemre és odafigyelésre van szükség ahhoz, hogy megértsd, mit is akar közölni a puha négylábú. Ha igyekszel őt megérteni, és kedvébe járni, akkor egy hosszas, gyönyörű barátság alakul ki köztetek.

5 jel, ami arra utal, hogy a macskád megbízik benned

Nagyon fontos, hogy tudd, minden macska, akárcsak az emberek más és más személyiség, meg kell tanulni azt a nyelvet, amely segítségével kommunikálhatsz velük.

Az alábbi 5 jel arra utal, hogy a macskád feltétel nélkül megbízik benned. Ezek a barátság első jelei!

1. Dörgölőzik hozzád

A macska mindent megjelöl. Ha valamiről úgy gondolja, hogy az az ő tulajdona, hozzád dörgölőzik, az illatmirigyei által pedig tudatja, hogy az az ő tulajdona. A megszokott illatok és szagok megnyugtatják, biztonságban érzi magát. Figyeld csak meg, ha épp egy frissen mosott ruhában vagy, aminek öblítő illata van, azonnal elkezd dörgölőzni, hogy újra megjelölje.

2. Veled alszik

A szabadban a macskák nem tudnak nyugodtan aludni, mert állandóan különböző veszélyeknek vannak kitéve. Ennél jobb a helyzet az ágyadban. A macska imád az ágyban, puha takarók között aludni, sőt a legjobb, ha még a tested melegét is érezheti. Ha a macskád veled alszik, azt jelenti, hogy biztonságban érzi magát, és bízik benned.

5 jel, ami arra utal, hogy a macskád megbízik benned

3. Lassan és óvatosan pislog rád

A macska feléd fordul, és alig láthatóan hunyorog, úgy néz ki, mintha aludna. Igazából ez a viselkedése azt jelenti, hogy maximálisan megbízik benned, és nagyon nyugodt a társaságodban.

4. A kezedből eszik

Ha a macskád hajlandó arra, hogy a tenyeredből egyen, ez azt jelenti, hogy megbízik benned. Kevés macskánál lehet ezt kiérdemelni.

5. A hátára fekszik

Amikor a hátára fekszik, és a hasát mutatja feléd, akkor feltétel nélküli bizalmat élvezel. Csak akkor veszi fel ezt a pozíciót egy macska, ha nagyon bízik valakiben. A macskáknál a has egy érzékeny terület, amelyet az állat mindig ösztönösen véd.

loading...