Megvetik és kinevetik az anyukát, aki takarítani és főzni tanítja a 7 éves gyermekét

A modern világ egyik pozitívuma, hogy minden szülő maga döntheti el, milyen elvek szerint neveli a gyermekeit, és milyen módszereket alkalmaz a csemetéi biztonságos fejlődésében.

Ma már rengeteg eszköz, tudás és működőképes praktika létezik, amiből válogathatunk, és amelyek által a legjobb példát mutathatjuk a kicsinyeinknek. A világunk azonban kegyetlen és nem ismer könyörületet. Gyorsan kioktat, ha valamivel nem ért egyet.

Egy édesanya a saját bőrén tapasztalta meg, milyen érzés, amikor ezer idegenek vetik meg azért, mert az életre neveli a hétéves kisfiát. Bár mindenkinek a maga dolga, mikor és milyen leckéket tanít meg a gyermekeinek, mégis a közvélemény jogot formál arra, hogy ebbe beleszóljon.

De gyakorlatilag mindegy is, ki hogyan csinálja, úgysem lesz az jó: ha szigorú és következetes vagy, az a baj, ha pedig engeded, hogy a gyermeked szabadon, önállóan vívja meg a saját csatáit, akkor az. Viszont amíg úgy érzed, az út, amelyen elindítod, helyes, addig ne érdekeljen, ki mit mond. Csak menj tovább, fogd a kis kezét, és mutasd meg neki, milyen a nagybetűs élet.

A 22 éves Nikkole egyedülálló, kétgyermekes édesanya. Szeretettel és odaadással neveli a fiát és kislányát. A gyerekeket rendszeresen beavatja a ház körüli teendőkbe, és arra ösztönzi őket, már kicsi koruktól fogva szokják meg a házimunkát.

Fotó: Facebook

A tevékenységeikről készített fotókat büszkén osztotta meg a közösségi médiában, és arról is beszámolt, milyen módszerekkel vette rá a fiát, hogy segítsen neki a főzésben és takarításban.

Csakhogy a fogadtatás keserű volt… A felhasználók ugyanis kemény szavakkal illették a fiatal édesanyát, amiért „dolgoztatja” a gyermekeit. „Én tanítom a fiamat főzni és háztartási munkát végezni. Miért? Miért? Mert a háztartási munka nem csak a nőknek való. Mert egy nap talán még hasznát veszi…” – írta Nikkole a bejegyzésében, ami kiütötte a biztosítékot a világhálón.

Sokan azért kritizálták az anyukát, amiért közszemlére tett egy ilyen pillanatot, tekintettel lévén arra, hogy a gyermek talán nem szeretné, ha a napi tevékenységét sok idegen ember látná.

Egy felhasználó oly messzire ment, hogy kommentben azt írta: egy anya nem hagyhatja, hogy a gyermeke „a rabszolgája legyen. Vagy hogy elvégezze azokat a házimunkákat, amelyeket te magad nem akarsz elvégezni”.

Egy másik pedig rátett egy lapáttal: „Szóval, úgy veszem, hogy mindent meg tudsz csinálni, amire a fiadat tanítod, vagy csak nyomást gyakorolsz a gyerekedre?” Míg egy harmadik így vélekedett: „Ne érts félre… egy gyereknek tudnia kell, hogy felelősséget kell vállalnia… de nem szabadna ilyen fiatalon a tűzhelyet kezelnie”.

A következő komment viszont túllőtt minden célon: „Lusta anyák lepik el az országot. Jó, ha megtanítjuk őket, amíg fiatalok, de úgy veszem észre, hogy az egyedülálló anyák közül sokan csak arra nevelik a gyerekeiket, hogy olyan férfivá váljanak, amilyenre mindig is vágytak”.

Szerencsére voltak, akik kíméletesebb szavakkal illették Nikkole-t, és olyanok is, akik támogatták őt a módszereiben. Lényeg, hogy a bejegyzése hatalmas port kavart: több mint 8000 kommentet és 156 000 interakciót gyűjtött a Facebookon!

És ez hogyan érintette magát az édesanyát? Nikkole továbbra is kitart az elvei mellett, és tanítja a fiát a ház körüli teendők elvégzésére. Mi több, azt is hozzátette, hogy amikor a kislánya is elég idős lesz, a bátyja nyomdokaiba lép majd, és ugyanezt fogja csinálni.