Futótűzként terjed a francia tánccsoport lélegzetelállító produkciója: az egész világot elkápráztatták

A Franciaországból érkező Murmuration tánccsoport valósággal hipnotizálta a közönséget és a zsűrit, különösen Howie Mandelt, aki az aranygomb megnyomásával egyenesen az élő adásba juttatta a versenyzőket.

A 65 bekötött szemű táncost felvonultató produkció valósággal hipnotikus volt, és mindenkit megbabonázott a stúdióban. A 32 éves Jibril Maillot tökéletesen szinkronizált mozdulatokat mutatott be csapatával. A hihetetlen koreográfiát Jibril Maillot testvére, Sadek dolgozta ki, és eredetileg neki kellett volna fellépnie a csoporttal, de közben megbetegedett, így nem lehetett ott a meghallgatáson.

A geometrikus tánccsoport folyamatosan változó, szinkronizált mozdulatait egy természeti jelenség ihlette: a seregélyek rejtélyes rajmozgása, ami egy egészen hihetetlen égi táncot eredményez. Az alakzat lüktet, hullámzik, néha felgyorsul, lelassul, összetömörül vagy szélesen szétterül a levegőben.

A tánccsoport pedig pontosan ezt az élményt adta vissza. Jibril Maillot kivételével minden táncos feketében volt és fekete kendőt viselt a szemén, így még erőteljesebb volt a hatás, amikor elkezdődött a zene, és a csoport pontos összhangban, precíz karmozdulatokkal egyre összetettebb mintázatokat formált.

A zsűrit teljesen lenyűgözte az előadás. „Wow, elképesztő szinkronban voltatok, pedig semmit nem láttatok, és olyan sokan vagytok” – mondta Heidi Klum.

„De olyan elegáns volt, annyi kecsesség volt benne. Szerintem fantasztikus volt” – tette hozzá.

Sofia Vergara is hasonló dicséretben részesítette a táncosokat: „Számomra ez a szinkronizálás egészen elképesztő. Hihetetlenül látványos” – mondta a színésznő.

De úgy tűnik, a leginkább Howie Mandel került a produkció hatása alá. „Hipnotikusnak találom, amit csináltok. És szerintem nagyon eredeti. Szinte még csodálatosabbnak találom attól, hogy ilyen nagy csoport emberről van szó, és a mozdulatok kisebbek, de tökéletesek. Teljesen lenyűgözött” – mondta, majd a táncosok mozdulatait utánozva odasétált a zsűri asztalának közepéhez, és lenyomta az arany gombot.

Miközben a versenyzők könnyek között ünnepeltek a záporozó arany konfetti között, Mandel is felment hozzájuk a színpadra – továbbra is őket imitálva – hogy gratuláljon nekik.

„Az álmok akkor válnak valóra, amikor teszel értük, és nagyon büszke vagyok mindenkire” – mondta Jibril Maillot már a kulisszák mögött.