Ez történik a testeddel, ha mindennap megeszel két tojást

1. Növeli az ún. jó koleszterin szintjét. A dietetikusok szerint napi 2 tojás fogyasztása ajánlott.

2. Segít a szívbetegségek (elsősorban a koszorúér-betegségek) kockázatának csökkentésében.

3. Emeli az energiaszintünket. Mivel gazdag B2-vitaminban, segít az élelmiszert üzemanyaggá alakítani, és így szervezetünk energia-háztartása hatékonyabban működik!

4.  B2-, B5- és a B12-vitamin tartalmánál fogva hatására szebb a bőrünk és a hajunk, ráadásul ezek a vitaminok a szem és a máj számára is  nélkülözhetetlenek.

5. Szelén tartalmánál fogva erősíti az immunrendszert, támogatja a pajzsmirigy működésének szabályozását. Elősegíti ezen kívül a szív, a csontok és az ízületek egészségét.

6. Stresszcsökkentő hatással bír: a tojásfehérje kilenc olyan aminosavat tartalmaz, amelyek stabilizálják a kedélyállapotot és  jótékony hatással vannak mentális egészségünkre.

7. Omega-3 zsírsavban gazdag, így csökkenti az ízületi gyulladás, a csontritkulás, valamint az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy barátaid is tudjanak róla!

Ne fogyasszunk tojást, ha allergiásak vagyunk rá, vagy az orvos olyan étrendet ír elő számunkra, amelyben tiltólistán szerepel. Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk!