Egy hűséges kutya napokig ült a gazdája kórházi ágya mellett, miután az meghalt

Egy hűséges kutya napokig ült a gazdája kórházi ágya mellett, miután az meghalt. Moose napokig nem volt hajlandó elhagyni gazdája betegágyát.

Moose-t, a hároméves labrador keveréket, Georgia államban találták az utcákon kóborolva 2017-ben, és egy állatmenhelyre vitték.

„Amíg a mi gondozásunkban volt, Moose sok barátot szerzett az önkéntesek között.” – írta az Eleventh Hour Rescue egy Facebook bejegyzésben. „Lenyűgözött minket a vidám személyisége és az életszeretete.”

Moose rajongott gazdájáért

Moose szerencsés volt, nem sokkal később egy férfi örökbe fogadta, és csodálatos kötelék alakult ki kettejük között. Új gazdája azonban idővel sajnos megbetegedett, és nemrég elhunyt.

A menhely közzétette a Facebookon azt a fényképet, amelyen Moose az üres kórházi ágy mellett ül, és a gazdáját várja, a kép pedig villámgyorsan elterjedt az interneten.

„Moose látta, hogy a gazdája nincs abban a kórházi ágyban, és várta, hogy visszatérjen.” – mondta Linda Barish, az Eleventh Hour szervezet egyik tagja a Today-nek.

„Soha nem gondoltam volna, hogy ilyesmi megtörténhet. Sokan hajlandók voltak csatlakozni, hogy segítsenek ennek a gazda nélkül maradt, gyászoló kutyának.” – tette hozzá Barish.

A kutya ismét egy szerető családban él

Moose végül egy New Jersey-i családhoz került.

„A lehető legjobb társakat keressük a kutyáinknak.” – mondta Barish a Today-nek. „Az örökbefogadó család egy barátunk családja, úgyhogy biztosak vagyunk benne, hogy jó dolga van.” Moose új családja még egy képet is megosztott, amelyen a kutya már új otthonában látható.

„Remekül érzi magát. Nagyon jól alkalmazkodott, és imádja, ha simogatják.” – írta Bernadette McCarthy, Moose egyik új gazdája, a Facebookon.

Bár Moose története szomorúan kezdődött, mégis boldog véget ért.

Fotó: Eleventh Hour Rescue/Facebook