A 96 éves nagypapát unokája egy kiskutyával lepte meg – ez teljesen megváltoztatta az idős férfi életét

Ki ne szeretné az ajándékokat? Némelyik hasznos vagy aranyos, némelyik pedig egyenesen bizarr. A legjobbak azonban átgondoltan vannak kiválasztva, és garantáltan örömet okoznak a címzettnek.

Egy szerető unoka úgy döntött, hogy 96 éves nagyapjának egy kiskutyát ad, egy olyan ajándékot, amely nemcsak mosolyt csal az arcára, hanem “meg is fiatalodik” tőle. A terve bevált. Most ez a két legjobb barát boldog és aktív életet él együtt, és mi nem tudunk betelni velük.

Az unoka úgy döntött, hogy egy kiskutyával lepi meg nagyapját

Luis nagypapa 96 évesen csendben élvezte alkonyodó éveit. Napjai pihenéssel és kikapcsolódással teltek, ahogy otthonának nyugalmát élvezte. Tévét nézett, és alig hagyta el a lakását. A fizikai aktivitás hiánya aggasztotta unokáját, Javierát. Azt akarta, hogy nagyapja hosszú és boldog életet éljen, és erre tökéletes megoldást talált.

Egy marék szeretettel – vagyis egy Capito nevű bolyhos kiskutyával – felfegyverkezve elindult, hogy meglátogassa szeretett nagyapját. Javiera tudott az állatok iránti vonzalmáról – Luis régebben még azt is fontolgatta, hogy vesz egy kutyát, de a családja lebeszélte róla.

Ezúttal Javiera úgy döntött, hogy a saját kezébe veszi a dolgokat. Tudta, hogy egy kiskutya tartása kihívást jelentene az idős férfi számára, és kész volt segíteni neki bármiben, amire szüksége lenne. Milyen csodálatos és felelősségteljes döntés!

Capito gyorsan elnyerte a család szívét – ez nem meglepő. Meglepődtek azon, hogy Luis és az imádnivaló kiskutya között milyen azonnali kapcsolat alakult ki.

Azonnal erős kötelék alakult ki közöttük – mintha egymásnak lettek volna teremtve

A Javiera által posztolt TikTok videón Luis arca felragyog, amikor meglátja, mit tart a karjában az unokája. Ezután felveszi a kiskutyát a földről, és azonnal beleszeret. Nem számít, hogy 6 vagy 96 éves vagy – először felvenni a kutyusodat a kezedbe az egyik legcsodálatosabb érzés a világon. Egy kutya, akit a sajátodnak nevezhetsz, akit szerethetsz, akit ölelhetsz és akivel minden kalandot megélhetsz. Minden kutyatulajdonos örökké dédelgeti ezt a pillanatot.

A következő napokban Luis figyelemre méltó átalakuláson ment keresztül. Olyan volt, mintha visszafelé öregedett volna. Korábban minden idejét bent töltötte, és tévét nézett. Capitóval új rutint alakított ki. “A nagyapám boldog és sokkal aktívabb. Capitó rutint vezetett be” – mondta Javiera egy interjúban.

“Korábban egyszerűen csak tévét nézett. Most korán kel, hogy Capitóval kimehessen a szabadba, és a kutya elkíséri őt, miközben a kertben dolgozik. Capito ellopja a cipőjét, és állandóan enni kér. – mesélte az unoka rutinjukról.

Hamarosan a Capito névre keresztelt kölyökkutya jobbra változtatta a 96 éves nagypapa életét

Könnyű beleragadni egy nyugodt rutinba, különösen idősebb korban. De az aktivitás megtartása a hosszabb és boldogabb élet kulcsa. Sokan örömüket lelik a táncban – a ’80-as évek legjobbjaira rázni a fenekünket javítja a szív- és érrendszeri egészséget, és fokozza a szerotoninszintet. Emellett, ha valaha is véletlenül egy táncversenyen találod magad a klubban a lányok ellen, biztosan te fogsz nyerni.

Nem mindenki lesz oda a táncért vagy a versenysportért. Sok idős ember fél attól, hogy elesik és eltörik a csontja, ez a félelem pedig megakadályozza, hogy túl sokat mozogjanak. Egy kellemes séta a háztömb körül vagy egy kutyasétáltatás csodákra képes a félős idős emberekkel.

“Látva Capito kapcsolatát a nagypapámmal, és azt, hogy mit hozott a nagyszüleim életébe, megerősít abban, hogy jó döntést hoztam”

A háziállat örökbefogadása olyan döntés, amelyet alaposan meg kell fontolni, különösen az idősek esetében. A kutyák, különösen a fiatalok, sok törődést és figyelmet igényelnek, és a különböző betegségek és a fáradtság miatt az idősek nem biztos, hogy képesek lennének gondoskodni egy új családtagról. Ez azonban nem szabad, hogy eltántorítsa az embereket attól, hogy háziállatot szerezzenek be. Mindössze a családtagok segítségére van szükségük, akik gondoskodnának a háziállatról, ha valami történne.

A Kiskutya-terv bevált..

Capito bejutott Luis szívének közepébe, bizonyítva, hogy a kor nem akadálya az új örömök és élmények befogadásának. A kölyökkutya átalakította új gazdája életét, nemcsak aktívabbá tette őt, hanem segített neki megbecsülni a külvilág csodáit is. A régi tévéműsorok helyett Luis élvezheti, hogy láthatja, hogyan változik a kertje az évszakokkal, vagy hogyan mozognak másképp a hullámok egy vihar után: a világ összes csodáját hűséges négylábú cimborája társaságában.