A macska – az asztrális őrangyalod. Elűzi a negatív energiákat és gondoskodik a lelkedről

A macskákat gyakran mágikus állatnak tekintik. Gyönyörűek, kecsesek, szebbé és színesebbé teszik az életünket, és megtanítanak arra, hogyan kell feltétel nélkül szeretni.

A macskák különleges és varázslatos állatok, amelyek rendkívüli, egyedi energiával vannak felvértezve. Talán ezért is kering róluk számtalan mítosz, legenda, babona és népi történet. A világ számos kultúrájában évszázadok óta él a hiedelem, miszerint a macskák kapcsolatot teremtenek a spirituális és paranormális világgal.

Hiszed vagy sem, a macskákról úgy tartják, hogy igazi gyógyítók. Fajtájuktól és színüktől függetlenül, figyelemre méltó gyógyító energiával rendelkeznek, amelyet teljesen önzetlenül az emberek javára állítanak – állítja a themindsjournal.com. Érzik, hogy melyik az az érzékeny vagy beteg pont gazdájuk testén, és az érintett területre telepednek, mindent megtesznek, hogy segítsenek meggyógyítani azt a területet.

Ugyanakkor a tudósok a macskák simogatásának terápiás hatását is kimutatták, hiszen ez a szokás érzelmileg is segít a gyógyulás folyamatában. A fizikai érintkezés és a macskánk felé irányuló szeretetnyilvánítás segíthet a mentális és pszichológiai stressz oldásában, segíthet visszanyerni a nyugalmunkat, de a feszültséget, a szorongást és a szomorúság érzését is megszünteti.

Az is köztudott a macskákról, hogy rendkívül tiszta állatok – aprólékos higiéniai rituáléjuk a mindennapjaik elmaradhatatlan része. A fizikai tisztaságon túl a lelki energiájuk szintjén is makulátlanok, ezért tartják róluk, hogy képesek elnyelni a negatív energiákat, különösen akkor, ha a macska és gazdája között mély kapcsolat és feltétel nélküli, tiszta szeretet van.

Csak simítsuk végig a kezünket a macska testén, kezdve a fejétől egészen a farkáig, és máris érezhetjük az érintés jótékony hatásait. A macska pedig nagyon komolyan veszi a gazdája védelmezőjének szerepét. Vigyáz az otthonra és a családra, akikkel együtt él, de vigyáz a kinti helyekre is, amelyeket kóborlásai során felfedez.

Minden macska saját személyiséggel, viselkedéssel és egyedi fizikai tulajdonságokkal, viselkedési formákkal rendelkezik. A macskák emellett rendkívül éleslátóak és intuitívak, ugyanakkor nagyon érzékenyek a közvetlen környezetükben lévő tényezőkre és ingerekre. Azt is állítják róluk, hogy 9 életük és magasan fejlett érzékeik vannak, talán még hatodik érzékük is, mivel képesek megérezni a gazdájuk félelmét. Képesek érzékelni az emberek és más macskák energiáját és érzelmi állapotát, képesek megérezni a negatív energiát vagy a gonosz szellemeket egy otthonban, képesek meglátni azt, amit az emberek nem…

Amennyiben macskarajongó vagy, minden bizonnyal van egy cicád otthon. Ebben az esetben biztosan megfigyelted már, hogy a macskád kitartóan bámul egy fix pontot a térben, vagy izgatott, amikor a ház egy bizonyos helyiségében tartózkodik, és ismételten megpróbálja felhívni magára a figyelmedet. Könnyen lehet, hogy a macskád ilyenkor negatív energiakoncentrációt érzékel, amitől megpróbál megvédeni téged és az otthonodat. A parapszichológia világában él egy elmélet, miszerint a macskáknak is megvan a saját aurájuk, egy erőteljes és egyedi aura, amely erőt ad nekik ahhoz, hogy érzékeljék és ellensúlyozzák a negatív energia hatásait.

A macska - az asztrális őrangyalod. Elűzi a negatív energiákat és gondoskodik a lelkedről
Fotó: Freepik

„A macskák a negatív energiát dorombolással próbálják semlegesíteni. A macska az egyetlen állat, amely harmóniában lévő, nyugtató, rezgő hangot bocsát ki. Ez a hang olyan rezgési mezőt hoz létre, amely képes a statikus energiákat elpusztítani vagy elmozdítani” – állítja a wemystic.com. A macskák tehát még az asztrális entitások szándékainak típusát (pozitív vagy negatív) is képesek érzékelni, és csak akkor cselekszenek, ha úgy érzik, hogy gazdájuk otthona energetikailag veszélyben van.

Például, ha a család nemrég költözött be egy új otthonba, melyben korábban más lakók éltek, a macska képes „kiszagolni” a negatív energiákat, melyek az ott történt traumatikus élményekből maradtak hátra, és emiatt kellemetlenül érezhetik magukat. Erős energiamezőjüknek köszönhetően azonban sikerül ezt az energiát befogniuk, és mozgékonyságuknak köszönhetően ki tudják vinni a házból. Talán nem véletlen, hogy az oroszok mindig a macskát engedik be először az új otthonba költözéskor.

A hemindsjournal.com szerint, ha egy macska boldog és dorombolva simogatja a lábadat, akkor pozitív energiát akar megosztani veled, ezért ne kergesd el. Úgy vélik, hogy egy olyan otthonban, ahol macska van, nagyobb az esélye a harmóniának és a jólétnek, mivel a macskák olyanok, mint egy kozmikus rezgéscsatorna, ami pozitív energiát telepít az otthonodba. A macskák ugyanakkor kiválasztják a ház azon területeit, ahol élni akarnak, vagy amit szükség esetén megtisztítanak.

Macskababonák. Így vonzd be a jószerencsét és a pozitív energiát az otthonodba

A világ számos kultúrájában a macskák különleges helyet foglalnak el. Több népcsoport is azt vallja, ha bántasz egy macskát, azzal biztosan balszerencsét és szerencsétlenséget vonzol az életedbe. A középkorban például azt tartották, egy macska vízbe dobása kiszámíthatatlan tengeri időjárást, viharokat, erős szelet, sőt a hajó elsüllyedésének veszélyét jelentette.

Egyes hegyvidéki közösségekben ma is úgy tartják, hogy ha egy paraszt vagy gazda megöl egy macskát, akkor nagy valószínűséggel pestis és betegség támad a csordákra, vagy a termés helyrehozhatatlanul károsodik. Így nem meglepő, hogy az ókori Egyiptomban a macskákat szent állatnak tartották, és az istenekkel egyrangúként dicsőítették. Aki megölt vagy bántott egy macskát, azt szigorúan megbüntették, talán még nyilvános halállal is.

Az ázsiai kultúrákban a macskákat a szerencse szimbólumának és igazi szellemi őrzőnek tekintik. A népszerű maneki-neko kerámia macska gyakori elem a japán otthonokban, azzal a hittel, hogy a ház, amelyben található, áldott lesz és védett a gonosz szellemekkel szemben. A felemelt mancsot nemcsak az üdvözlés jelének tekintik, hanem a jólét és a bőség bevonzásának is, míg a test melletti mancs segít abban, hogy a pénz az adott otthonban maradjon.

Egyes olaszországi falvakban úgy tartják, hogy aki macskatüsszentést hall, az szerencsét és boldogságot tapasztal, és áldott lesz a következő évszakban.

A macskákról az is köztudott, hogy ősidők óta gyakorlati szerepet játszottak az egérpopulációk kordában tartásában. Mivel az egereket betegséghordozóknak tekintették, a macskáknak különleges státuszt tulajdonítottak, mint gyógyítók és egészségfenntartók.