A rendőr egyenruhája olvadni kezdett, de nem volt hajlandó kimenekülni a tűzből, amíg ki nem mentette a 3 éves kisfiút

A rogersville-i rendőrtiszt, Tyler Dison megesküdött, hogy kerüljön bármibe is, megmenti a 3 éves kisfiút, aki egy kigyulladt lakásban rekedt. A bátor tiszt még akkor sem volt hajlandó kimenekülni a lángokban álló épületből, amikor az egyenruhája olvadni kezdett, mert még nem tudhatta biztonságban a kisfiút.

A rendőr egyenruhája olvadni kezdett, de nem volt hajlandó kimenekülni a tűzből, amíg ki nem mentette a 3 éves kisfiút

A 24 éves alabamai Tyler Dison éppen egy éjszakai járőrözés végéhez közeledett, amikor a segélyhívás érkezett. Kigyulladt egy lakás, és egy 3 éves kisfiú bent rekedt a tűzben.

Bár a tűzoltók úton voltak, Tyler tudta, hogy hamarabb odaérhet, és azonnal a helyszínre sietett azzal az elhatározással, hogy bármi áron segít a bajba jutott gyereken.

„Mindenáron meg kell mentenem ezt a gyereket” – mondta.

A hősies rogersville-i rendőr megmentette a gyereket

Amikor Tyler Dison megérkezett az épülethez, azt látta, hogy a lángok már kicsapnak az ablakokon. A saját biztonságával nem törődve, azonnal a lángok közé rohant, mert kétségbeesetten szerette volna megmenteni a bent rekedt gyereket.

„Kevesebb, mint 30 másodperc volt, kiszálltam a kocsimból, és egy nő azt kiabálta: Bent van a kisfiam!” – idézte fel a tiszt.

Tyler berontott a lángok és sűrű fekete füst borította lakásba, és azonnal keresni kezdte a gyereket. A hőség valószínűleg elviselhetetlen volt, de a bátor tiszt nem volt hajlandó feladni, amíg meg nem találta a fiút.

Megmentette a kisfiú életét

Dison a 3 éves kisfiúval a karjában kirohant az égő lakásból, és autójával elindult, hogy félúton találkozhasson a helyszínre érkező mentősökkel, hogy a fiú a lehető leggyorsabban orvosi ellátásban részesülhessen.

„Ha nem tettem volna valamit, az a gyerek biztosan meghalt volna” – magyarázta Dison. „A légzése nagyon felületes volt, és nagyon apatikus volt. Nyögdécselt, és nem igazán reagált.”

A rogersville-i rendőr sem úszta meg sértetlenül a mentőakciót.

„Dison tiszt égési sérüléseket szenvedett a karján, és az egyenruhája is megolvadt a hőségtől” – állt a rogersville-i rendőrség jelentésében.

Tyler Disonnak azonban mindez nem számított. Csak az érdekelte, hogy megmentse a kisfiút. A rogersville-i rendőr bátorságának hála a kisfiú megkapta a szükséges segítséget, és jól van.

„Egyszerűen áldott vagyok, hogy a gyerek jól van.” – mondta Dison.

Teljesítette a küldetését

Ez a hívás minden addigitól különbözött, amit Tyler Dison tiszt valaha is kapott. Ennek ellenére, amikor a helyszínre érkezett, a múltban kapott kiképzésének és annak a vágyának hála, hogy mindenképpen segíteni akart, valahogy tudta, mit kell tennie.

„Ebben a városban nőttem fel, mindig meg akarom védeni” – mondta.

Kétségtelen, hogy Isten Dison tiszten és az általa megmentett 3 éves kisfiún tartotta a szemét. A helyiek pedig most nem győzik dicsérni a rogersville-i tisztet önzetlen cselekedetéért.

„Azt tette, amiért itt vagyunk, életeket védett, életeket mentett” – mondta Brian Hudson rendőrfőnök.