A 70-es, 80-as években nem volt ennyi játék, nem volt ennyi féle édesség, mégis örültünk mindennek

A legtöbbünk számára a gyermekkor varázslatos és boldog volt, a 70-es 80-as években, még akkor is, ha voltak hiányosságok vagy be nem teljesült vágyak.

Nem volt annyi játékunk mint a mai gyerekeknek, de mindig el tudtuk foglalni magunkat. A lányok babával játszottak, a fiúk autóval, amikor pedig többen összegyűltünk akkor társasjátékoztunk. Az apró dolgoknak is tudtunk örülni, ha kaptunk egy új játékot, napokig csak azzal voltunk elfoglalva. No nem kaptunk ám csak úgy új játékot, általában csak születésnapi, vagy Karácsonyi ajándékként, de mégsem voltunk elégedetlenek.

Amikor otthon voltak a szüleink, akkor kaptunk cukorkát, tejkaramellát, limonádét, de jó is volt. Akkor még nem volt ennyi ízű üdítő, a limonádé volt a sláger. Nem volt ennyi féle édesség, de mi örültünk a cukorkának, karamellának, házi süteményeknek is. Gyakran eljártunk fagyizni, akkoriban még a fagylaltnak is más íze volt. Ahogy teltek az évek és mi is nagyobbak lettünk, délutánonként zenét hallgatunk, soha nem felejtem el mennyire örültem amikor kaptam a szüleimtől egy kazettás magnót, este alvás előtt is zenét hallgattam.

Vakáció idején sokat jártam édesanyámmal a piacra vásárolni, szerettem nézelődni, bár még abban az időben nem volt ennyi minden a piacon mint napjainkban. Ha valahol azt láttuk, hogy az emberek sorbanállnak akkor ott biztosan valami különleges árut vásárolhattunk. Mindenkinek megvolt a saját zöldségese, hentese, ahová rendszeresen járt vásárolni. Nem voltak szupermarketek csak kisebb élelmiszerboltok, mégsem hiányoltunk semmit. Csokoládéból is csak néhány fajta volt, nem volt akkora választék mint most, de mindegyik nagyon finom volt.

Amikor eljött a hétvége akkor általában együtt volt a család. A vasárnapi ebéd élmény volt mindenki számára, végre együtt volt a család a terített asztal mellett. Vasárnap délután meglátogattuk az unokatestvéreinket, rokonainkat, vagy elmentünk sétálni, utána pedig beültünk egy cukrászdába. A hétvége gyorsan eltelt.

Nyáron vasárnaponként a strandra jártunk, a szerencsésebbek a vidéki nagyszülőknél tölthették a vakációt. Akár otthon voltunk, akár a nagyszülőknél, nem unatkoztunk. Mindig volt mivel játszani. Elég volt egy labda ahhoz, hogy órákig jól szórakozzunk. Hétfő reggel kezdődött minden elölről, a szüleink dolgozni mentek, mi pedig iskolába, mindenkinek meg volt a maga feladata, de mégis jó volt. Boldogak voltunk. Forrás