5 konyhai fortély: ezért tedd a fokhagymát a sóba, így pucold meg a sárgarépát és még néhány hasznos ötlet

Az alábbiakban megtudhatod, hogyan élesíthetsz kést egy tányér segítségével, és miért jó, ha durva sóba teszed a fokhagymákat. Olyan konyhai trükköket mutatunk, amelyeket mindenképp el kell sajátítanod!

Tűzhely tisztítása sóval

Ha nem akarod a környezetedet szennyezni, a vegyszerekkel teli tisztítószer helyett inkább használj sót a tűzhely tisztítására. Bármilyen makacs szennyeződéstől megszabadít, és ráadásul teljesen környezetbarát. Enyhén nedvesítsd be a piszkos felületet, majd jó vastagon szórd be durva sóval. Hagyd egy kis ideig állni, majd egy szivaccsal dörzsöld át.

Kés élezése egy tányérral

Ha nincs otthon késfenő szerszámod, akkor sem kell életlen késeket használnod. Fogj egy porcelán tányért, fordítsd fel, majd az aljának a belső, kiemelkedő peremén egy párszor határozott mozdulattal húzd végig a kés élét.

Sárgarépa tisztítás

Ha nincs kéznél a zöldséghámozód, akkor egy szivacs, vagy egy drótmosogató segítségével is tökéletesen meg tudod tisztítani a sárgarépát, és más vékonyabb héjú zöldségeket.

Fokhagymatárolás

Tedd a fokhagyma fejeket egy durva sóval töltött dobozba. Ha így tárolod, akkor hosszabb ideig megőrzik frissességüket, és nem száradnak ki.

Rovarok ellen babérlevél

A cukortartóba, vagy a konyhaszekrénybe, kamrapolcra tegyél egy-két babérlevelet, így biztosan nem fognak ellepni a hangyák. A babérlevél magas illóolaj tartalma miatt erős rovarűző hatással rendelkezik.