180 kilótól szabadult meg a házaspár, egymást támogatták a fogyásban

Lexi és Danny Reed életük komoly döntését hozták meg, amikor elgondolkodtak közös jövőjükről és egészségükről. A közös fogyás felé induló út elején Lexi 220 kilót, míg Danny 127-et nyomott, ám a közös akarat, motiváció és hit végül jócskán lefaragta a párról a kilókat és a jelenlegi végeredmény értelmében a mérleg Lexinél 83 kilóval mutat kevesebbel, míg Danny esetében 86 kilót sikerült lefogyni.

180 kilótól szabadult meg a házaspár, egymást támogatták a fogyásban

Lexi szerint már elegük lett ebből az életből és elhatározták, hogy ha már nekivágtak a kilókkal való harcnak, egy Instagram fiók révén a nagyvilággal is meg szeretnék osztani az utazásukat.

A @fatgirlfedup néven futó Insta-fióknak mára már több mint 1 millió követője van, így 1 millió ember követheti végig a házaspár edzéseit, egészséges receptjeit és harcát a kilókkal szemben.

Fotó: Lexi Reed/Instagram

„Nem hittük volna, hogy ekkora hatással leszünk másokra, mi csak egészségesebb életet akartunk” – nyilatkozta Lexi.

De hogyan is jutottak el idáig?

„Az utunk egyik legnehezebb kihívása az az étellel való viszonyunk megváltoztatása volt. Amíg 220 kiló voltam, sosem főztem. A férjemmel szinte minden nap vendéglőben, gyorskajáldákban ettünk, vagy csak egyszerűen bedobtunk valamit a fagyasztóból a mikróba. Aztán rá kellett jönnünk, hogy félkész ételek fogyasztásával sosem szabadulhatunk meg a kilóktól. Így aztán megtanultam főzni és mi döntöttük el, hogy mi kerüljön az asztalra. Mertünk minden egyes nappal valami újat tanulni és az edzőterembe is bemerészkedtünk. Tulajdonképpen azzal, hogy mertünk változtatni a szokásainkon és az életszemléletünkön, megváltozott az életünk is” – mesélte Lexi.

Fotó: Lexi Reed/Instagram

A pár 2016-ban egy 5 pontos fogadalom-listát állított össze, amellyel csak még inkább támogatni szerették volna egymást a küzdelemben. A következő tételek szerepeltek a listán: nincs étteremben evés, nincs csalónap, nincs cukros üdítőital, nincs alkohol, viszont a heti 5 alkalommal a 30 perc edzés kötelező.

„Az eleje nehéz volt. A testünk mindaddig tiltakozott, amíg az új szokásaink be nem rögzültek. De úgy véljük, hogy radikálisan változtatni, mintsem várni, hogy idővel majd jobb lesz” – tette hozzá Danny.

Fotó: Lexi Reed/Instagram

A pár szerint sikerük egyik legfőbb titka, hogy mindvégig ott voltak egymásnak.

„Egy jó edzőpartner rengeteget számít” – méltatta a fiatal pár sikerét Latreal Mitchell fitneszedző, aki segített a pár mozgástervének összeállításában. „Nem minden nap akar az ember az edzőteremben izzadni, de ilyenkor jó, ha van akihez szólni, aki motivál.”

Lexi számára az átalakulás felér az élettől kapott második eséllyel.

Fotó: Lexi Reed/Instagram

„Nincsenek szavak arra, hogy milyen jó érzés tudni, hogy megmentetted a saját életedet. Már nem vagyok többé a saját testem rabja, most már úgy érzem végre élek. És minden nap ebben a tudatban kelni egy igazi áldás” – mondta.

Lexi továbbá elismerte, hogy a fogyás nem egy lineáris folyamat, hiszen nekik is sokszor volt olyan, hogy megtorpantak és úgy érezték már nem bírják tovább csinálni, de ilyenkor valamelyikük újra hitet merített és együtt mentek tovább életük legnagyobb célja felé.