Tom Hanks és Rita Wilson 33 éve házasok: bebizonyították, hogy a szerelem valóban tartós lehet

A házaspár 1988. április 30-án mondta ki a boldogító igent, és azóta sok mindenen mentek keresztül együtt.

Ki mondta, hogy a híres párok kapcsolata nem lehet tartós? Tom Hanks és Rita Wilson több mint 30 éve házasok, és sok mindent átéltek együtt, a hollywoodi showbusiness nyomásától a rákig és a koronavírusig, de bebizonyították, hogy a szerelem átvészeli mindezt. Azonnal egymásba szerettek, amikor megismerkedtek egy forgatáson, és 1988. április 30-án végül össze is házasodtak.

Kapcsolatuk azt is bizonyítja, hogy a szerelem bármikor meglephet. Tom Hanks korábban egyetemi szerelmével élt házasságban. Hanks és első felesége, Samantha Lewes, akkor már két közös gyereket neveltek: Colin most 43, Elizabeth Ann pedig 38 éves. Wilsonnak és Hanksnek két fia született, Chet 31 és Truman 25 éves. Az alábbiakban további 10 érdekességet tudhatsz meg a párról.

1. A pár a 80-as évek közepén ismerkedett meg egy forgatáson, és azonnal kialakult köztük a kötelék

Tom Hanks korábban azt nyilatkozta, hogy azonnal érezte a fellobbanó szikrát, amikor Wilson és ő együtt dolgoztak az 1985-ben megjelent Önkéntesek (Volunteers) című film forgatásán. „Ritával csak egymásra néztünk, és tudtuk, hogy ez az.” – árulta el Hanks. „Megkérdeztem Ritát, hogy neki is ilyen volt-e, és ezt egyszerűen nem lehet letagadni.”

2. Először egy sitcom forgatásán találkoztak

Hanks és Samantha Lewes akkoriban még házasok voltak, de a színész már a 80-as évek elején találkozott Wilsonnal. A Bosom Buddies című vígjátéksorozat forgatásán találkoztak először, amikor Wilson feltűnt egy epizódban.

3. A kapcsolatuk kezdete egy kissé bonyolult volt

Hanks akkor szakított első feleségével, amikor fiuk, Colin, hétéves volt, lányuk, Elizabeth, pedig három. Tudta, hogy nem a megfelelő partnerrel van, és valami hiányzik. A válást csak 1987-ben véglegesítették, de Wilson és ő 1986 decemberében már együtt mutatkoztak a nyilvánosság előtt.

4. A pár 1988-ban házasodott össze

1988 áprilisában Hanks és Wilson kimondták a boldogító igent. „Kapcsolatunk sikere az időzítésben és az érettségben rejlett, és abban a hajlandóságunkban, hogy bensőséges kapcsolatot létesítsünk.” – mondta a színész Oprah Winfrey-nek. „Amikor feleségül vettem Ritát, arra gondoltam, hogy némi változtatásra lesz szükség a részemről. Nem tagadom, hogy a gondviselés része volt annak, hogy megtaláltuk egymást, de a kapcsolatunk nem valamiféle varázslat – ahogy azt a filmekben látni lehet. A való életben a kapcsolatunk pontosan olyan szilárd, mint az, hogy én most itt ülök. Nem mintha a házasság néha nem lenne egészen pokoli. De mindketten tudjuk, hogy bármi is lesz, egymással leszünk – és túl leszünk rajta.”

5. A 80-as, 90-es években volt néhány ikonikus megjelenésük

Mivel évtizedek óta együtt vannak, sok stílust kipróbálhattak közösen, és utólag nevetni is tudnak önmagukon.

6. Első gyermekük 1990-ben született

Hanks és Wilson 1990. augusztus 4-én köszöntötték első fiukat. Chester “Chet” Marlon Hanks a szülei nyomdokaiba lépett, és színész lett belőle. Több sorozatban is szerepelt, többek között az Empire és a Shameless epizódjaiban is feltűnt.

7. A szerelem hullámhosszán (Sleepless in Seattle) című filmben legjobb barátokat alakítottak

Tom Hanks egyik legnépszerűbb romantikus vígjátékában, amelyben Meg Ryan alakítja a női főszerepet, a színész való életbeli társa is szerepelt – ott legjobb barátokat alakítottak.

8. Hanks elismeri, hogy Wilson a legjobb barátja a való életben

„Ő a legjobb barátom, amellett, hogy a szerelmem, és ez már a kezdetek óta így van.” – mondta Tom Hanks a feleségéről. „Éppen annyit nevetünk most is hajnali kettőkor, mint annak idején. És egyre kevesebbet veszekszünk.”

9. Együtt vészelték át a rákot és a koronavírust is

„Azt hiszem az, hogy egyszerre kaptuk el a vírust, egy kicsit könnyebbé tette a helyzetet.” – mondta Wilson a The Guardiannek. „Egyszerre gondoskodtunk egymásról, ahelyett, hogy csak az egyikünkön lett volna nyomás, hogy gondoskodjon a másikról, vagy, hogy senki ne gondoskodott volna rólunk.” 2015-ben Wilson arról számolt be, hogy kettős masztektómián és rekonstruáló műtéteken esett át, miután mellrákot diagnosztizáltak nála. „Soha nem tudhatod, hogy reagál a párod egy ilyen helyzetben.” – mondta Wilson a New York Times-nak. „Teljesen lenyűgözött az a törődés, amit a férjemtől kaptam. Ki gondolta volna, hogy ez még közelebb hoz minket egymáshoz?”

10. Hanks többször is köszönetet mondott Wilsonnak a sikereiért

A díjnyertes színész, aki 1994-ben megkapta a legjobb színésznek járó Oscar-díjat, beszédében köszönetet mondott a feleségének. Ezután Tom Hanks 1995-ben újra megkapta az Oscar-díjat a Forrest Gump című filmben nyújtott alakításáért, és ekkor ismét hálát adott feleségének a beszédében.