Ezek az otthonunkban lévő tárgyak tesznek minket boldogtalanná

A közérzetünkre is rányomja a bélyegét lakásunk energetikai állapota. Ezek azok a tárgyak, melyek negatív hatással lehetnek életünkre. A közérzetünkre is rányomja a bélyegét lakásunk energetikai állapota. A szakemberek szerint, a negatív energia egészségi problémák kialakulásához is vezethet, de befolyásolhatja akár érzelmi életünket, sőt az anyagi helyzetünket is.

Az első és legfontosabb az otthonunk tisztasága. Emellett a tárgyak elhelyezkedése, a szabad mozgástér is nagyon fontos – vagyis a zsúfoltság elkerülésére mindenképpen előnyös.

Nézzük akkor, melyek is azok a tárgyak, melyek negatív hatással lehetnek életünkre és mindennapjainkra!

1. Gyerekkori tárgyak

Ne ragaszkodjunk a gyerekkori tárgyakhoz, mivel a pszichológusok szerint általuk a gyermekkor „fogságában” maradhatunk. Merjünk megválni tőlük, hiszen az idő elteltével, mi magunk is felnőttünk, érettekké váltunk és már nem szolgálják a javunkat, bármennyire is kedvesek voltak hajdanán számunkra.

2. Vetetlen ágy

Soha ne hagyjuk vetetlen az ágyunkat, mert a szakemberek szerint ez nem „hívogat” bennünket a pihenésre, sőt így nehezebben tudunk elaludni.

3. Kerüljük a tükröket

Ne helyezzünk sok tükröt a hálószobába, mivel így több a lehetőség, hogy magunkat nézegetve valós és vélt hibáinkat felfedezzük, és ennek következtében elégedetlenek legyünk önmagunkkal.

4. Fölösleges tárgyak

Váljunk meg az olyan tárgyaktól, melyeket az évek során azért vásároltunk, hogy valamely hobbinknak hódoljunk általa, de mégsem használtunk őket. Ezek a tárgyak ugyanis minduntalan a kudarcunkra emlékeztetnek bennünket és ez által nyugtalanok, sőt adott esetben boldogtalanok leszünk.

5. Elromlott tárgyak

Soha ne tartogassuk az elromlott, összetört tárgyakat azzal az indokkal, hogy majd egyszer megjavítjuk őket. Váljunk meg tőlük és olyan dolgokkal vegyük körül magunkat, melyek örömöt okoznak és ugyanakkor hasznosak a számunkra.

6. Szabadulj meg a felesleges gyűjteményektől

Mindannyian rendelkezünk különböző gyűjteményekkel, melyek azonban egy idő után, már nem is jelentenek örömet számunkra. Mivel az idő múlásával mindannyian változunk, és ezzel együtt változik az ízlésünk is, nem biztos, hogy ezek a régi tárgyak a boldogságunkat szolgálják.

7. Nem tetsző ajándéktárgyak

Váljunk meg az olyan ajándéktárgyaktól, könyvektől, melyek nem tetszenek, vagy nem szeretjük őket. Hiszen valahányszor ezek a kezünkbe kerülnek, rossz élmények, emlékek kerülnek felszínre, és ez szintén nem szolgálja a javunkat.