Az éhenhaláshoz sem elég Bangó Margit nyugdíja, mutatjuk milyen kevés :-(

Az éhenhaláshoz sem elég Bangó Margit nyugdíja.

Bangó Margit őszintén beszélt arról, hogy mire elég a nyugdíja.

Muszáj dolgoznia a nyugdíj mellett, mert nem tudna meglni nyugdíjából. Most épp kerítésre kell a pénz és dédunokája taníttatását is ő fizeti.

Költözködésen van túl Bangó Margit énekes, akinek 71 évesen, nyugdíj mellett is dolgoznia kell – írja a Story magazin.

Muszáj dolgoznom, a nyugdíjamból csak egyetlen számlát tudnék befizetni a sok közül. (…) hetvenezer forintból nem élnék meg. Kell egy új kerítés, és a dédunokám taníttatását is fizetni kell

– mondta el a művésznő a lapnak, majd hozzátette, hogy szerencséje van, hisz az ő műfajából nem lehet kiöregedni, mivel magyar nótát és cigányzenét nyolcvan évesen is lehet énekelni. Bangó Margit egyébként nincs egyedül a nyugdíj melletti munkával, erre utal legalábbis, hogy a diákszövetkezetek mintájára július 1-től megalakulhatnak az idősek rugalmas foglalkoztatását lehetővé tevő közérdekű nyugdíjas szövetkezetek.

A Bangó Margit 70. születésnapjára tervezett Papp László Budapest Sport Aréna-gigakoncert két éve halasztódik, köszönhetően a koronavírus-járványnak. Az előkészületek 2021 őszén már lázasan folytak, amikor kiderült, hogy a művésznőnek kórházba kellett mennie. Az orvosai szerint elkerülhetetlen volt, hogy műtőasztalra feküdjön. Két hónapon belül két komoly műtéten is átesett a Kossuth-díjas művésznő. Sokan voltak, akik kevés esélyt láttak arra, hogy még valaha színpadra lép.

„Bár szerettem volna gyorsan felvenni a harmadik oltást, közbejött novemberben egy műtét. És sajnos itt még nincs vége, decemberben is műtőasztalra kell feküdnöm egy kisebb beavatkozás miatt. Sajnos emiatt a vakcinát nem vehettem fel. Az orvosom dönti majd el, hogy ezek után mikor kaphatom meg” – nyilatkozta december első napjaiban Bangó Margit a , majd hozzátette: „Tudom, hogy most is felépülök!” Forrás