A tűzoltó örökbe fogadta a kislányt, akinek megmentette az életét: „Ő az, akiért imádkoztunk”

A kislány most azt meséli az embereknek, hogy segítette őt világra az apja egy mentőautóban, és hogy segített neki lélegezni.

A tűzoltó örökbe fogadta a kislányt, akinek megmentette az életét: „Ő az, akiért imádkoztunk”

Marc Hadden tűzoltó és felesége, Beth, két gyönyörű fiú szülei voltak, de szerettek volna még egy gyereket, egy kislányt. Beth azonban a korábbi terhességei alatt fellépő komplikációk miatt nem vállalhatott még egy gyereket, ezért kénytelenek voltak az örökbefogadás mellett dönteni, ami fárasztó és költséges folyamat lehet. Marc azonban biztos volt benne, hogy amikor eljön az ideje, találnak valakit, akit befogadhatnak, és saját gyerekükként nevelhetnek.

„Olyan sokáig imádkoztunk ezért. Örökbe akartunk fogadni, mert nem lehetett több saját gyerekünk. Mindig arról álmodtunk, hogy örökbe fogadunk egy kislányt.” – mondta a férfi.

De amikor 2011. november 14-én Hadden egy segélyhíváshoz érkezett egy nőhöz, aki hasi fájdalmakra panaszkodott, még nem is sejtette, hogy a családja kibővítéséről szőtt tervei éppen aznap válhatnak valóra. Amikor megérkezett a helyszínre, rájött, hogy a nőnél beindult a szülés.

A tűzoltó és csapata gyorsan cselekedtek, és a mentőautó hátuljában világra segítettek egy gyönyörű kislányt. „Egy beteg helyett hirtelen kettőről kellett gondoskodnunk: a nőről és a babáról.” – mondta Hadden a CNN szerint.

A tűzoltó azonban hamarosan észrevette, hogy a csecsemő nem tud egyedül lélegezni. „Attól a perctől kezdve küzdött, hogy a karomba vettem.” – emlékezett vissza. Marc Hadden oxigént adott a 2,7 kilós babának, hogy lélegezni tudjon. Mindössze néhány órával azután, hogy a kislány megszületett, az édesanyja azt mondta, hogy képtelen felnevelni őt, mert már tinédzser fiát is csak nehezen tudja eltartani.

Hadden azonnal felhívta a feleségét, hogy elmesélje a történteket. Azt mondta: „Ma világra segítettem egy kisbabát.” Mire a felesége rögtön azt kérdezte: „Megtarthatjuk?” A férfi ekkor mondta el, hogy az édesanya helyzetére való tekintettel, valóban megtörténhet, hogy a kislányt örökbe adják. Amikor Beth végighallgatta a történetet, úgy érezte, meg kell látogatnia a másik nőt a kórházban.

„A szívem tele volt együttérzéssel ez iránt a nő iránt.” – mondta Beth. „Vittem neki egy kis imakönyvet, és megkérdeztem, tehetek-e érte még valamit.” Miközben a két nő beszélgetett, bejött az orvos, és szólt, hogy készen állnak az örökbeadási papírok elintézésére. A nő azonban ekkor rájött, hogy képtelen idegenekre bízni a kislányát.

„Hirtelen ott volt a lehetőség, hogy elmondjam, hogy Marc és én évek óta imádkoztunk az örökbefogadásért.” – mesélte Beth. „És akkor rám nézett, és azt mondta: Azt akarom, hogy örökbe fogadd a kisbabámat. Megkérte a nővért, hogy hozza be őt, és akkor először tarthattam a karjaimban. Felhívtam Marcot, és azt mondtam neki: Azt hiszem, van egy kisbabánk.”

A nap végére a házaspár aláírta az összes papírt, és a születésétől számított 48 órán belül a babának már megvolt az új otthona. A Hadden házaspár a Rebecca Grace nevet választotta a számára. „Ő az, akiért imádkoztunk. Olyan érzés, mintha nyertünk volna a lottón.” – mondta Beth.

„Látni, ahogy a feleségem arca felragyog, amikor hazavittük Gracie-t. El sem tudom mondani.” – mesélte Marc. Gracie büszke szülei mindig arra törekedtek, hogy a lányuk emlékezzen arra, honnan jött. „Nagyjából az első naptól kezdve mindent elmondtunk neki. Elvittem, és megmutattam neki a mentőautót, amelynek a hátuljában megszületett, szóval tudja, ehhez kétség sem fér.” – tette hozzá a tűzoltó.

Sőt, Gracie is büszkén meséli a történetét az embereknek, elmondja, hogy segítette őt világra az apja egy mentőautó hátuljában, és hogy segített neki az első levegővételnél. Bár már 10 év telt el azóta, hogy Gracie a Hadden család tagja lett, Beth és Marc még mindig naponta emlékeztetik önmagukat, milyen szerencsések is, hogy ilyen gyönyörű lányuk lehet.

„Az életben a legjobb dolgok néha egy szempillantás alatt történnek, és nem szabad őket elszalasztani.” – mondja Beth.