11 éves kisfiú mentette ki 4 testvérét az otthonukban tomboló tűzből: „Tettem, amit minden nagyobb testvér tett volna.”

Ez a 11 éves kisfiú felnőtteket megszégyenítő lélekjelenléttel tette a dolgát, amikor a Clarksville-i otthonukban tűz ütött ki.

11 éves kisfiú mentette ki 4 testvérét az otthonukban tomboló tűzből: „Tettem, amit minden nagyobb testvér tett volna.”

„Anyukám és apukám azt mondta, hogy tűz esetén mindenkit ki kell menekíteni és azonnal hívni kell a 911-et” – mondta el a NBC helyi stábjának a hős kisfiú, Brody Sims.

A kisfiú testvéreit mentette ki a december 5-i tűzesetből, amikor a családi ház konyhájában csaptak fel legelőször a lángok.

„Csak a kitóduló füstre emlékszem. Ott álltam és a húgom tárcsázni kezdte a 911-et” – emlékezett vissza a megrázó eseményre Brody. A múlt vasárnap történt tűzeset után a család egyik közeli hozzátartozója, Hannah Sims, aki a gyerekek nagynénje is egyben rögvest elindította az államokban népszerű segítséget nyújtó és toborzó oldalt, így a GoFundMe honlapján Brody bajba jutott családjának is segíthetünk egy kisebb-nagyobb jelképes összeggel.

Az oldalon részletesen is leírta a büszke nagynéni Brody hősiességét: „Átszaladt a tűzön, hogy kimenthesse a 2 éves kisöccsét, aki épp a hálószobában aludt.”

A legnagyobb fiú lélekjelenlétének köszönhetően végül mind a 4 testvér is megúszta a tragédiát egyetlen karcolás nélkül.

„Tettem, amit minden nagyobb testvér tett volna.”

A család azóta hősként tekint a talpraesett kisfiúra. Édesanyjuk, Kimberly azon a napon épp a gyerekek apukájával intézték a család ügyes-bajos dolgait, ezért nem lehettek ott, amikor elkezdődött a baj.

„Hihetetlenül büszkék vagyunk rá!” – tette hozzá Kimberly.

Sajnos annak ellenére, hogy a család összes tagja sértetlenül túlélte a tüzet, a családi ház porig égett. Az összes bútor, ruhanemű, játék és háztartási gép odaveszett, s ha ez még nem volna elég, akkor az is sokat nyom a latba, hogy közelegnek az ünnepek, s a család egyre inkább aggódik, hogy hol fogják tölteni majd a szentestét.

„Minden adománynak szívből örülünk, hiszen mindent megtennénk, hogy ennek az 5 csöppségnek szép karácsonya legyen” – tette hozzá az anyuka.

Az alábbi videóban viszont a helyi tűzoltó-parancsnokság elismerését láthatjuk, amiért Brody-t és húgát Sydney-t kitüntették a helyes cselekedetük miatt. A tűzoltóság egy tűzoltókocsin vitte iskolába a két kis hőst, hogy így adhassanak egy kis élményt a két gyerkőcnek.