„Nem is tudod, mit jelent ez nekem” – először találkozott a 108 éves férfi az ükunokájával, akit róla neveztek el

A 108 éves férfi megismerkedhetett az ükunokájával. Az emlékezetes pillanat a világot jelentette a számára, és külön megtiszteltetésnek érezte, amikor megtudta, hogy róla nevezték el a babát.

2018-ban Esmond Allcock jó úton haladt afelé, hogy Kanada legidősebb lakosa legyen. Az 1910-ben született férj, apa, nagyapa és dédnagyapa hosszú és teljes életet élt. Fontos volt számára a családja, és igyekezett mindenkivel tartani a kapcsolatot.

Jenna Lehne Esmondnak nevezte el a fiát a dédnagyapja tiszteletére, aki három évtizeden át állandóan jelen volt az életében. Kevés gyereknek adatik meg az a kiváltság, hogy megismerkedjen a családja idősebb tagjaival, de a kis Esmond babának megadatott ez a lehetőség.

Lehne felidézte, hogy amikor még kicsi volt, a dédnagyapja segített neki, amikor járni tanult. Amikor az idős férfi meghallotta, hogy a dédunokája az első kisbabáját várja, megosztotta az örömhírt a családtagjaival és a barátaival. Nagyon büszke és izgatott volt.

Fotó: Jenna LehneAmikor a nő elmondta, hogy újabb kisfiút vár, a dédnagyapja valami egészen váratlan dolgot mondott neki. Elmondta, hogy 71 leszármazottja közül senkit nem hívnak Esmondnak. Lehne és a férje azonnal eldöntötték, hogy második fiuk az ő nevét viseli majd.

Különleges pillanat

Lehne elvitte az újszülöttet, hogy találkozzon az üknagyapjával, amint csak tehette. De a találkozás nem egészen a tervek szerint alakult. „Amikor megérkeztünk, nem volt biztos benne, hogy ki vagyok. Tudta, hogy kik a nagyszüleim, de abban, hogy én ki vagyok, nem volt egészen biztos” – mondta a nő.

Ennek ellenére nem tudta levenni a szemét Esmond babáról, és örömmel tartotta a karjában a kisfiút. Látogatásuk közepén hirtelen eszébe jutott, hogy Lehne a dédunokája, a kislány, akivel annak idején annyit sétált. Ez a pillanat különleges volt a nő számára.

Az üknagyapa és ükunokája között különleges kötelék alakult ki

Az idősebb és a fiatalabb Esmond között kialakult kötelék még emlékezetesebbé tette a családi látogatást. Elválaszthatatlanok voltak, és az idős férfi nagyon meghatódott, hogy találkozhatott a család legújabb tagjával.

Fotó: Jenna LehneFolyton azt ismételgette: „Nem is tudod, mit jelent ez nekem.” A gesztus ugyanakkor Lehne számára is nagyon sokat jelentett, és azt mondta, igazi áldásnak érzi, hogy a dédnagyapja még mindig az élete része lehet. Hozzátette, hogy a látogatás óta az idős férfi rendszeresen érdeklődött a baba felől.

„Amint elolvad a hó, újra útnak indulunk, hogy meglátogassuk” – mondta a nő. A megható történet másokat is megérintett.

Egy hozzászóló például ezt írta: „Imádnivaló kötelék és megható történet.” Másokat is meghatott a kedves találkozás, és egy másik felhasználó azt írta: „Hiányzik a nagyapám.” Idősebb Esmond számára a találkozás névutódjával olyan pillanat volt, amit soha nem fog elfelejteni.