Fontos dolgot derítettek ki a pszichológusok a macskaszerető emberekről

A pszichológusok szerint, a lelki egészség jele az, ha valaki szereti a macskákat!

Vannak, akik egyáltalán nem tudják elviselni a macskák jelenlétét, annyira, hogy ha egy gyönyörű példány hozzájuk simul, hidegrázást kapnak tőle. A szakértők szerint ez a fajta viselkedés személyiségi problémákra, és a lelki egyensúly hiányára utalhat.

A macskákkal szemben nem létezik arany középút: valaki vagy imádja, vagy utálja őket. A puha négylábúak egyedülálló bioenergetikai energiákkal rendelkeznek, összhangban vannak a gazdi kisugárzásával. Számos kutatás alapján bebizonyították már, hogy a macskák jó hatással vannak az ember egészségügyi állapotára. Puszta jelenlétükkel képesek enyhíteni a fejfájást, csökkentik a vérnyomást, az álmatlanságot, és számos más betegséget, amely az aura kiegyensúlyozatlanságából fakad.

Arra is fény derült, hogy azok a személyek, akiknek macskájuk van sokkal sikeresebbek a társadalmi kapcsolatok kialakításában. Abban a házban, ahol cica is lakik, sokkal kiegyensúlyozottabb a légkör, békésebb a családi hangulat.

A pszichológusok szerint a macskákat nem kedvelő személyek 90%-a alkoholfüggő, sőt, életükben legalább egyszer már részt vettek valamilyen bűnöző cselekedetben, mint pl. lopásban, de az is előfordulhat, hogy kleptomániával küzdenek.

A macska megérzi, ha olyan személlyel van dolga, akinek nem tiszta a lelkiismerete. Az a személy, aki nem szereti a macskákat, jó, ha kicsit mélyebben átvizsgálja az életét, hogy miért is érez ellenszenvet a puha négylábúak iránt.

Egy macska képes arra, hogy megváltoztassa az emberekhez és a világhoz való hozzáállásunkat, hatására sokkal kedvesebbek és életvidámabbak lehetünk.