“6 éves korom óta szeretnék gyerekeket, de nem vagyok jó anya, és nem szeretek játszani velük!”

Egy névtelen háromgyerekes anyuka úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza az anyasággal kapcsolatos sokszor nem túl pozitív gondolatait!

“6 éves korom óta szeretnék gyerekeket, de nem vagyok jó anya, és nem szeretek játszani velük!”

Minden szülő tudja, hogy gyermeket nevelni valójában sokkal nehezebb, mint amilyennek látszik. Sokan a tökéletességre törekednek, éppen ezért állandó nyomás alatt élnek, és túlterhelik magukat.

Egy anya végső elkeseredésében arról beszélt, hogy nem tartja magát jó anyának, mivel túlságosan “önző és makacs” – írja a 9Honey.

A fiatal nő azt mondta, hogy mindig is szeretett volna gyerekeket, de miután megszületett, rájött, hogy nagyon nehezen viseli, hogy semmire sincs ideje. Éppen ezért gyakran volt türelmetlen.

Első gyermekét 27 évesen szülte, a másodikat 29 évesen, a harmadikat pedig 30 évesen.

“Egészen kicsi korom óta anya szerettem volna lenni. Hatéves voltam, amikor már emlékszem, hogy anya szerettem volna lenni. Szeretem a gyerekeimet, de nem hiszem, hogy jó anya lennék, túlságosan önző és makacs vagyok. Úgy gondolom, hogy a hozzám hasonló emberek nem lehetnek jó szülők” – fogalmazott.

Az anya azt is elmondta, hogy sokszor nehezére esik az is, hogy a gyerekeivel játsszon.

“Amikor kicsik voltak, annyit játszottam velük, amennyit csak tudtam, de egy ideje a legapróbb dolog miatt is ingerült vagyok. Nem tudom jól kezelni azt, ha veszekednek, úgy látszik, nem fejlődök az évek múlásával, hanem inkább csak öregszem” – fejtette ki a valóságot.

A fiatal nő számára nagyon fontos az is, hogy minden este meg tudja nézni a kedvenc sorozatát, éppen ezért elvárná, hogy a gyerekek 20.30-kor ágyban legyenek.

A családja azonban neheztel rá a viselkedése miatt!

“A nővérem, aki nagyon jó anya, azt mondja, túlságosan önző vagyok, és nem várhatom el, hogy minden este időm legyen filmezni. Van, amikor a gyerekeknek szüksége van rám, hogy segítsek a házi feladatokban, vagy épp mesét olvassak nekik. A nővérem azt mondta: gondoltál már arra, hogy a gyerekeid egyszerűen csak veled akarnak lenni? Nem túl jó ötlet, hogy minden este száműzöd őket a szobájukba” – meséli a nő.

Az anya egyetértett vele, és bevallotta, hogy nem akarja, hogy a gyerekei önzőnek és unalmasnak lássák, és megpróbálja megváltoztatni az életmódját.