Ki ne emlékezne a Tövismadár sármos papjára? 33 év együttlét után, a színész ezért vált el férjétől

Több mint három évtizeden át tartó házasság után, a Tövismadár című sorozat jóképű lelkésze végleg szakított a férjével. Bár néhány évvel ezelőtt Richard Chamberlain még úgy nyilatkozott, ideiglenes különválásról van szó, a pár végül mégsem tudta rendbehozni a kapcsolatát.

Ki ne emlékezne a Tövismadár sármos papjára? 33 év együttlét után, a színész ezért vált el férjétől

Az amerikai színész évtizedeken át titkolta szexuális orientáltságát, mert attól tartott, ez előítéleteket gerjesztene, és távol tartaná őt a főszerepektől.

Martin Rabbett Hawaiin született. Színész, író, producer és menedzser, de csak akkor vált közismertté, miután kiderült róla, hogy házasságot kötött Richard Chamberlainnel. Kettőjük kapcsolata 1977-ben kezdődött. Martin karrierje még sehol nem tartott, csupán néhány projekt fűződött a nevéhez, miközben a partnere, a Tövismadár sikere után, már felkapott színész volt. A szövetségük végül több főszerepet is meghozott a számukra – egyike a legemlékezetesebb filmjeiknek az Allan Quartermain és az elveszett aranyváros fosztogatói című produkció volt, melyben Allan és Robeson fivéreket alakították.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

LFS (@larsfredriksvedberg) által megosztott bejegyzés

A színészi és szerelmi vonalon túl, Martin egyben Chamberlain menedzsere is volt: ügyesen felhasználta a szórakoztatóiparban létrehozott kapcsolatait annak érdekében, hogy segítse a partnerét fontos szerepekhez jutni.

Még mielőtt összejöttek volna Richarddal, a ’70-es évek elején Martin Wesley Eure színésszel alkotott egy párt. Rabbett 19 évvel fiatalabb, mint Chamberlain. Mivel akkoriban az Egyesült Államok nem támogatta a homoszexuális házasságot, 1986-ban Martin és Richard Hawaiira költözött, ahol boldogan egybekelhettek.

2010-ben Chamberlain úgy döntött, hátralevő életét a színészkedésnek szentelné, de Rabbett már nem rendelkezett azokkal a kapcsolatokkal, melyeket korábban felhasznált, amikor még aktív volt Hollywoodban. Ugyanakkor már nem látta a férjében sem a potenciált, hogy megragadhatna további sikerszerepeket. Richard ekkor menedzsert váltott, aki megtalálta a módját, hogy visszavezesse őt a rivaldafénybe. Ezzel azonban az is együtt járt, hogy Rabbettet Hawaiin hagyta, ő pedig visszaköltözött Kaliforniába. Magyarán, megszakadt a kapcsolatuk.

„Rá kellett jönnöm, milyen önmagamnak lenni. Olyan családból származom, amelyben valamennyien megjátszottuk, hogy tökéletesek vagyunk. Kölcsönösen tettettük magunkat. De csak ezekben az utóbbi években éreztem ezt a csodálatos szabadságot, hogy milyen valójában… önmagamnak lenni.” – fogalmazott a színész egy korábbi interjúban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Greens & Vines (@greensandvines) által megosztott bejegyzés

A Tövismadár című sorozat egy tragikus szerelmi kapcsolatot mutat be Chamberlain szerepe és Meggie Cleary (Rachel Ward) között. A fülig szerelmes Ralph de Bricassartnak élete legnehezebb döntését kell meghoznia: választania kell a gyönyörű szerelme és a vallás között. Az alakításáért Chamberlain megkapta az Aranyglóbuszt, illetve a zöld utat olyan szerepek irányába, mint a Shogun vagy a Monte Cristo grófja. A színész jelenlegi vagyona több mint 20 millió dollárra tehető. Forrás