Egy fiatal nő beperelte az édesanyja nőgyógyászát, mert “nem kellett volna megszületnie”!

A 20 éves Evie Toombes beperelte édesanyja orvosát, azért, mert szerinte neki soha nem szabadott volna megszülessen.

Egy fiatal nő beperelte az édesanyja nőgyógyászát, mert “nem kellett volna megszületnie”!

Evie Toombes a “spina bifida” nevű ritka betegséggel született, ez egy olyan gerincet érintő betegség, melynek következtében a gerincfolyadék felgyülemlik, és a gerincvelői idegek egy része áthalad ezen a kitüremkedésen. A betegség a motorikus képességeket érintve testi fogyatékosságot eredményez. Aki ezzel a betegséggel küzd, gyakran panaszkodik az alsó végtagok zsibbadására, de WC-re menéskor is jelentkezhetnek különböző problémák.

Evie 20 éve él ezzel a gerincbetegséggel, és néha akár 24 órán keresztül is különböző gépek segítik a “létezését”. A betegsége ellenére, Evie megpróbál normális életet élni, és még egy olyan sportba is belekezdett, amely a gerincbántalmakkal küzdők számára meglehetősen nehéznek mondható – írja a The Sun.

A fiatal nő rendszeresen lovagol, sőt már több versenyen is részt vett.

Evie azonban úgy döntött, hogy bepereli édesanyja orvosát, Dr. Philip Mitchellt, mivel nem tájékoztatta édesanyját, hogy szedjen folsavat a várandóssága előtti időszakban. A folsav minimalizálja a spina bifida kialakulásának esélyét.

A 20 éves lány úgy érzi, hogy nem igazságos, hogy egy olyan küzdelmes életet kell élnie, amit ő egyáltalán nem akart. Éppen ezért beperelte az orvost, és kártérítést kért.

Dr. Mitchell azt mondta, hogy a fiatal nő indoka alaptalan, hiszen ő legjobb tudása szerint végig támogatta édesanyja várandóságát.

A nőgyógyászok általában azt tanácsolják a kismamáknak, hogy a baba fogantatása előtt és a terhesség első 12 hetében szedjenek folsav-kiegészítőket, hogy elkerüljék bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát.

Caroline, Evie édesanyja is részt vett a tárgyaláson, elmondta, hogy 2001-ben, amikor teherbe akart esni, orvosa nem mondta el neki a folsav-kiegészítők fontosságát. Ha tudta volna, akkor előbb belekezd egy folsav kúrába, és csak utána vállal gyereket.

Evie-t 2001-ben, születésekor diagnosztizálták ezzel a súlyos gerincbetegséggel, amely komolyan korlátozza a mozgásában.