Aki kávéval kezdi a napot, ezt mindenképpen olvassa el!

Így biztosan nem árt az éhgyomorra ivott kávé sem.

Nagyon sokan nem reggeliznek, csupán felhörpintenek egy jó nagy csésze kávét, és rohannak munkába. Utána pedig csodálkoznak, ha elkezd fájni a gyomruk.

Az antioxidáns tartamáról híres kávé, bár sok szempontból egészséges, de mégis vannak kikötések a fogyasztásával kapcsolatosan. Azok, akik gyomorsav-problémákkal küzdenek soha, semmilyen körülmények között ne igyák éhgyomorra a kávét, ugyanis megemeli a gyomorsavszintet, és ez gyomorhurutot, fekélyt is okozhat.

Ráadásul a kávé az egekbe emeli a kortizolszinted, ha üres gyomorra fogyasztod, és sok idő kell hozzá, míg normalizálódik újra. Az üres gyomorra fogyasztott kávé puffadást, hányingert, és hányást is okozhat.

Tejjel, vagy kókusztejjel

Ha semmiképp nem tudsz reggelizni, akkor tejjel, vagy kókusztejjel fogyaszd a kávét. Ez nagyon hasznos lehet a szervezet számára, ugyanis így megkaphatod a reggeli szükséges kalóriát, és a gyomrodat is kímélheted.

Még egy praktikus ötlet: Ha ellensúlyozni szeretnéd a kávé keserű ízét, a tartályba az őrölt kávéhoz adagolj egy késhegynyi fahéjat, és így főzd le együtt őket. Ettől sokkal ízletesebb lesz, és az íze sem lesz olyan keserű.