A vőlegény vette fel a menyasszony családnevét, azt is elárulta, miért döntött így!

A 32 éves Jessy Marshall és a 36 esztendős Michael Puhle a házasságok egyik legrégebbi hagyományát rúgták fel azzal, hogy esetükben a férj vette fel a feleség családnevét, és nem pedig fordítva.

A vőlegény vette fel a menyasszony családnevét, azt is elárulta, miért döntött így!

A szerelmespár története valamikor 2017-ben kezdődött, amikor a két fiatal egy randiappon keresztül összeismerkedett. Az udvarlás közel 3 évig tartott, míg nem Michael egy augusztusi napon féltérdre nem ereszkedett egy Elisabeth Bay-ben lévő parkban, amely történetesen pont Jessy legkedveltebb parkja volt egész Sidneyben.

A két fiatal néhány hete, egészen pontosan november 13-án mondták ki a boldogító igent, ám a ceremóniát követő ünnepségen a hangulatfelelős a következőképpen jelentette be az ifjú párt: „Kérem üdvözöljék Jessica és Michael Marshallt!”

„Különlegesnek érzem magam, és szerencsésnek is. Michaellel mindig is őszinte volt a kapcsolatunk és mindig nyíltan beszélünk meg mindent – és azt gondolom, ez igazán figyelemre méltó” – kezdett bele Jessy, amikor arról kérdezték, hogy mi állhat a különös névválasztás hátterében.

A fiatalok úgy érezték, hogy szerelmük elég erős ahhoz, hogy változtassanak a régi hagyományokon, s mivel Jessy családja igencsak nagy, a kötelék is sokkal szorosabb a családtagok között, mint általában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jessy Marshall (@jessymarshall) által megosztott bejegyzés

„Sokat gondolkodtunk, hogy egy vezetéknév mit is jelenthet számunkra, és a kézenfekvő döntés végül a Marshall lett. Ez egy nagyon természetes beszélgetés volt, ami mentén egészen visszanyúltunk a Marshall családnév örökségéhez.”

A nagy családra visszautalva Jessy így folytatta: „Bolondok vagyunk, nagyon sokat mókázunk, de tudom, hogy a nagy család olykor akár megterhelő is lehet, ezért az érezni, hogy valaki mégiscsak kötődni akar hozzánk, nagyon jó érzés.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jessy Marshall (@jessymarshall) által megosztott bejegyzés

Michael is hasonlóképpen vélekedik

„Hiszek magamban annyira, hogy tudjam, mit is csinálok. A családnév választásának történelmében mindig is a nők feletti birtoklás volt a prioritás, de úgy gondolom, hogy ez már egyáltalán nem fontos, régimódi” – mondta.

Világszerte körülbelül csupán 3%-a veszi fel a férfiaknak a feleségük nevét, és Michael büszke arra, hogy ebbe az elenyésző arányba tartozik.

Nektek mi a véleményetek erről? Van a családotokban olyan, aki a feleség családnevét vette föl? Forrás