10 bevált női praktika, hogy láthatóan vonzóbb legyél!

Nem feltétlenül attól lesz megnyerő valaki, hogy drága dizájner ruhákat hord, vagy mindig alkalmi sminkben jár. Az alábbi tíz szépség-hack nem kerül semmibe, mégis vonzó leszel tőle.

Húzd ki magad!

A behúzott nyak, leejtett váll és görbe hát senkinek nem áll jól, tudatosan figyelj oda, hogy szép legyen a tartásod. Az egyenes hát és enyhén emelt áll nemcsak egészségesebb, mint a görnyedtség, de önbizalmat, magabiztosságot sugároz és külön előnye az is, hogy vékonyabbnak mutat.

Válassz az arcformádnak megfelelő frizurát

Egy jól eltalált frizura keskenyebbnek mutathatja az arcot – vagy éppen kerekebbnek – elrejtheti a magas homlokot, elvonhatja a figyelmet egy markáns állvonalról és még rengeteg módon segít elrejteni azt, ami nem előnyös rajtunk vagy kihangsúlyozni azt, amit szeretünk magunkon.

Mosolyogj!

Van egy mondás, miszerint egy nőnek smink helyett elég mosolyt viselnie és ez így is van. Nem kell állandóan vigyorogni, mint a vadalma, de ha megérkezel valahová vagy bemutatnak valakinek és köszönéskor egy könnyed mosoly átsuhan az arcodon, egyből vonzóbbnak fognak látni. A mufurc arckifejezés még egy szép nőt is megcsúfít.

Írd le, mit szeretsz magadban

Vesd papírra azokat a tulajdonságaidat és adottságaidat, amiket te magad vonzónak találsz és olvasd fel hangosan, amikor meginog az önbizalmad vagy nem látod magad szépnek.

Olykor nem árt emlékeztetni magunkat a saját külső és belső szépségünkre.

Ápolt köröm, tiszta haj

Nem kell feltétlenül kilakkozni a körmöd vagy besütni a hajad ahhoz, hogy jól nézz ki, de az ápoltság elengedhetetlen. A köröm lehet természetes, de ne rágd és szépen reszeld körbe. A belőtt frizura sem fontos, de a hajad legyen tiszta.

Nem feltétlenül attól lesz megnyerő valaki, hogy drága dizájner ruhákat hord, vagy mindig alkalmi sminkben jár. Az alábbi tíz szépség-hack nem kerül semmibe, mégis vonzó leszel tőle.

Legyél kedves

Közhelynek hangzik, de igaz, hogy aki belül szép, azt mások is szépnek fogják látni. Ha valaki első pillantásra még meg is felel a társadalom által esztétikusnak tartott konvencióknak, egy csúnya személyiség pár perc alatt visszataszítóvá teszi és ez fordítva is igaz. Bizonyára találkoztál már olyan sráccal, aki külsőre nem jött be, de megnyerő személyisége levett a lábadról, nos, ez a nőknél is ugyanígy működik.

Csak azt viseld, amiben jól érzed magad

Hogy valaki mennyire vonzó, nagy mértékben azon múlik, hogy jó érzi-e magát a bőrében. Ha olyan ruhát viselsz, ami nem kényelmes vagy nem a te stílusod, lerí rólad a feszengés. Mindig azt vedd fel, amiben te csinosnak érzed magad és önbizalmat fogsz sugározni.

Törődj magaddal

Csak akkor lehetsz a legjobb önmagad, ha egészséges vagy, hiszen minden teher meglátszik a külsőnkön, amit belül hordozunk. Figyelj oda az étkezésre, mozogj, pihenj eleget, igyál sok vizet és ápold a bőröd.
Ha jól bánsz a testeddel, a belső harmónia vonzóvá teszi a külsőd is.

Vörös rúzs

Ha nem is vagy nagy sminkmester, egy vörös rúzsod mindig legyen, mert azzal nem foghatsz mellé. Tudományos háttere van, hogy a piros szájat azért találjuk ellenállhatatlannak, mert tudat alatt a fiatalságot és egészséget azonosítjuk vele. A vörösnek rengeteg szép árnyalata van, találd meg azt, ami a bőrödhöz a legjobban illik, akár narancsos, akár pink tónusú.

Add önmagad

A szépség belülről fakad és akkor leszel a legszebb, ha elfogadod magad és igaz valód mutatod a külvilág felé. Nagydumás csaj vagy, aki őrült színeket hord vagy csendes lány, aki csak feketében érzi jól magát? Találd meg, fogadd el a stílusod és engedj utat a személyiségednek. Aki szerepet játszik, sosem lesz vonzó, ezért mindig add önmagad.

Forrás: bien.hu