Egy 24 éves török nő lett a világ legmagasabb nője, a maga 215 centijével

A török Rumeysa Gelgi lett a legmagasabb nő a világon a maga 215,16 centiméterével. Rumeysa magasságát ebben az évben mérték újra, mivel már 2014-ben, alig 18 évesen is ő birtokolta a világon élő legmagasabb serdülő címét. Különleges magasságáért egy bizonyos Weaver szindróma felel, amely abnormális csontfejlődésben mutatkozik meg leginkább.

Egy 24 éves török nő lett a világ legmagasabb nője, a maga 215 centijével

A szindróma miatt a 24 éves Rumeysa napjainak többségét kerekesszékben tölti, de szerencsére rövidebb időkre akár a saját lábán is képes közlekedni egy járást segítő keret segítségével.

Rumeysa 2014 óta tudatosan próbálja nevelni az őt követő közönséget arra, hogy hogyan legyenek elfogadóbbak az olyan emberekkel szemben, mint amilyen ő is. Elmondása szerint, szinte mindenki megbámulja a szokatlan magassága miatt az utcán, de szerencsére a legtöbb ember, akivel találkozik, pozitívan áll a különleges adottságaihoz.

Rumeysa szabadidejében legszívesebben barátaival és családtagjaival költ el egy vacsorát, de aminek segítségével igazán el tud lazulni az nem más, mint az úszás, ami a kedvenc sportja is egyben.

Rumeysa családja mérhetetlenül büszke a lányra, aki a legutóbbi mérés révén újra beírta nevét a Guiness Rekordok könyvébe.

„Minden hátrány előnnyé kovácsolható, csak el kell fogadnod saját magad, tudatában kell lenned a képességeidnek és a legjobb belátásod szerint kell cselekedned”Rumeysa.

A dolog pikantériája viszont itt még nem merül ki, ugyanis a világon jelenleg élő legmagasabb férfi is Törökországban él, ő 251 centiméterrel tartja a rekordját.

„Külön megtiszteltetés Rumeysa nevét újra felvésni a könyv lapjaira. Az önzetlen lelke és büszkesége kimagaslik mindannyiunk közül és inspirálóan hat. A világon élő legmagasabb nő kategóriája nem olyas cím, amely gyakran cserélgeti a gazdáját, így nagy örömömre szolgál megosztani ezt a remek hírt önökkel” – mondta el Carig Glenday a Guinness könyv főszerkesztője.

A pillanatnyilag élő legmagasabb nő címe ezelőtt még a kínai Yao Defen nevéhez fűződött, aki 2010-ben 233,3 centiméterrel tartotta a rekordot.

Fotók: Rumeysa Gelgi/Instagram, Guinness World Records Forrás