A lovagias férfiak tényleg kihaltak?

Néha úgy érzed, manapság nagyítóval kell keresgélni a tiszta, hiteles, jellemes és feddhetetlen emberi vonásokat? Ha felsejlik a halvány remény, hogy mégsem múlt el a világ dicsősége, és léteznek igaz úriemberek, e ritka, különös jelenséget még mindig fenntartással fogadod? Hol vannak a mai férfiak?

A virtuális, felnőtt kalandparkokban, és mielőtt vezetéknevünkre kérdeznének, már egyértelmű, világos szexre utaló üzeneteket pötyögnek az érintőképernyőn. Javasolják, „fussunk össze valamikor”, mert érzelmileg éretlenek, lélekben infantilisak ahhoz, hogy egy rendes randevút kérjenek.

Tágítanunk kel a horizontot, és eltökélten, határozottan ragaszkodni ahhoz a tényhez, hogy igazi férfiak márpedig léteznek, és talán mégsem szökőévben egyszer mutatkoznak. Ezért tanácsosabb nyitott szemmel, és kitárt szívvel járni, és meglátni az igazi férfi különös ismertető jegyeit. És ha rátaláltunk, el ne eresszük, mert kihalófélben lévő, veszélyeztetett fajta, kezeljük őt különös gonddal. Egy férfi, aki szívében is úriember, valójában mindig erőt, magabiztosságot, védelmet akar sugározni a nő felé. Gondoskodást, biztonságot, anyagi, érzelmi, szexuális komfortot teremtene, és férfiként viselkedne. Ha engednénk.

Gyakran gondolod úgy, hogy egyetlen normális férfival sem hoz össze a sors? Attól tartasz, a romantika már csak egy mítosz? Léteznek még úriemberek, csak ne felejts el nőként viselkedni, és figyelj a jelekre.   

Fogadd a bókokat

Egy nő, aki igazán érti a dolgát, képes elgyengülni, és engedi, hogy „megmentsék”. Azt is tudja, hogyan kell fogadni egy bókot. Akár az első találkozásról legyen szó, amikor kedvesen a szemed szépségét dicséri, akár a sokadik hónapforduló alkalmából tesz pozitív megjegyzéseket a külsődre, értékeld. A nőt a bók élteti, ettől virágzik, ragyog, és néhány megerősítő mondat újra széppé varázsolja. Ha egy férfi látja, hogy boldoggá tesznek a kedves szavak, annál sűrűbben fogod hallani őket.

Jelezz vissza

Sok férfi nem képes kimutatni az érzékenyebb oldalát, mert fél, hogy gyengének, vagy férfiatlannak tartják. Mondd el neki, milyen számodra egy ideális társ és hangsúlyozd ki, melyek azok a szeretni való tulajdonságok, amelyek benne ugyanúgy megvannak. Ez nagyon fontos, mert ezzel férfias önbizalmát erősíted, ugyanakkor önvizsgálatot is tart, és azokon a dolgokon igyekszik majd dolgozni, melyek álmaid lovagjának ismertetőjegyei.

Ne a látványos dolgokra koncentrálj, vedd észre az apró figyelmességeket

Az ösztönös, szeretetteljes gondoskodás mögött a férfi érett, felnőtt felelősségvállalásra való képessége rejlik. Válladra teríti a kabátját, elvisz ebédelni, megjavíttatja az autódat, cipeli a táskádat. Szívből adni nem ünnep, vagy alkalom része. Kinyitni az ajtókat egy nő előtt, fel-és lesegíteni a kabátját, kihúzni a széket, fölé tartani az esernyőt nem régimódi, idejétmúlt, avitt gesztusok. Már nem járunk hatalmas abroncsos szoknyában, és könnyedén ki tudnánk mi is nyitni a kocsiajtót, mégis a férfi lovagiasságát bizonyítja, hogy ő tesz ezt meg helyettünk.

Engedd, hogy férfi maradjon melletted

Ne akard irányítani, kérd ki a véleményét fontos dolgokban, és főleg bízz benne, a döntéseiben. Férfias férfi kell, hangoztatjuk, miközben megváltoztatjuk, sikeresen kondicionáljuk őket. Férfias férfi kell? Akkor kezeljük őket férfiként. Ne csodálkozzunk, ha „dől a libidó”, egy kapcsolatban mindig domináló nő ne kérje a férfitól, hogy határozott, erős, magabiztos, és karakán legyen. Egy férfi azt akarja, hogy folyamatosan éreztessük vele, szükség van rá. Ha a nő bízik benne, és méltányolja erőfeszítéseit, akkor lesz egyre erősebb, és így tud egyre többet nyújtani. Engedd őt férfiként viselkedni, és ismerd el igyekezetét. Támasszunk fel együtt hamvaiból egy olyan férfiideált, ami újra férfias vonásokkal rendelkezik, kitartó, védelmező, határozott, önfeláldozásra képes, és a nehézségekkel valóban megharcol. Ez nélkülünk lehetetlen.

Úriemberre vágysz? Viselkedj hölgyként!

A lovagias férfit meg kell becsülni, és méltatni erőfeszítéseiket, mielőtt egészen eltűnnek a tömegben, éppen a férfias energiákat sugárzó nők miatt. Te is légy figyelmes és udvarias vele, a gondoskodás és a tisztelet váljon kölcsönössé. Egy úrinő nem csak elvárja, hanem engedi is, hogy nőként bánjanak vele. Régi igazság, ha még válna hölggyé, akkor a férfiak végre felemelkednének, és úriemberként viselkednének. Engedjük a férfiakat udvarolni, és hódolni a hagyományos férfiszerepüknek, ez nem túlzott alázat, nem szükségtelen, passzív behódolás. A hölgy, egy csupa nagybetűs NŐ, és elsősorban ember, olyan, akinek még értékrendje van ebben az önmagából kifordult, értékvesztett világban.