Nem voltál elég jó neki? Lehet, hogy ő nem volt elég jó neked…

Ha elhagynak, hajlamosak vagyunk magunkat hibáztatni. “Nem voltam elég jó. Nem adtam eleget.” Jó, ha tudod, hogy ez nem így van. Mondjuk azt is, hogy miért!

Természetesen nem arról van szó, hogy te tökéletes vagy, hiszen ilyen ember nincs. Legtöbbször, aki azt gondolja magáról, hogy Ő nem volt elég, általában maximalista. És mint ilyen, általában túlteljesít, sokat ad, és ezért sokat is vár cserébe.

Persze nem mindig válogathatjuk meg, hogy kinek adunk, de erre nem is mindig van szükség. Hiszen ha tudsz adni, azt becsüld meg, mert fantasztikus dolog!

Érdemes azonban szem előtt tartani néhány fontos dolgot.

Tartsd szem előtt, hogy az exed nem tökéletes!

Ha egyedül maradunk hajlamosak vagyunk kizárólag amiatt bánkódni, ami jó volt. És nem is veszünk figyelembe mást. Simán lehet, hogy véded az exed a barátaid előtt, pedig ők kívülről sokkal jobban látják a hibáit. Nyugi, idővel te is látni fogod.

Hidd el, hogy nem ő volt az egyetlen esély a szerelemre.

De nem ám! Ha most pillanatnyilag úgy is tűnik, hogy csak ő létezik a világon tudd, hogy ez (szerencsére) nem igaz. Ne vonj le messzemenő következtetéseket: fogsz még vonzó emberekkel találkozni, ez egészen biztos. És idővel majd te is vonzónak látod őket…

Megfelelő kérdéseket tegyél fel

Ha úgy érzed, hogy nem voltál neki elég, ülj le egy percre és gondold át: nincs olyan, hogy valaki nem elég. Ha keveset adtál, vagy túl sokat, az egyszerűen csak annyit jelent, hogy ő nem volt hozzád való. És te sem hozzá. Kereszteztétek egymás útját, de lehet, hogy amit meg kellett tanulnotok egymástól, azt már átadtátok.

De semmi kép ne gondold azt, hogy a te hibád, ami miatt nem működött a kapcsolat. Azt pedig végképp ne, hogy nem vagy elég, mert ez nem igaz.

Annak a lehetőségét se zárd ki, hogy ő volt az, aki még nem volt elég érett hozzád, aki nem tudta értékelni, amit kapott.

Written By Goodstuff