Ezért nagyon fontos a megbocsájtás!

Mi jut eszedbe a megbocsájtás hallatán? Ki az a személy, akinek, úgy érzed sosem bocsájtanál meg? Mi az az élmény, amit sosem feledsz el? Mi az, ami a múlthoz köt? A meg nem bocsájtás csak a múlthoz köt, és így lehetetlen teljes mértékben a jelennek élni. Csak a jelenben tudod megteremteni saját jövődet.

szeresd-magad

A megbocsájtás ajándék önmagadnak. Felszabadít a múlt alól, múltbeli élményektől és kapcsolatoktól. Általa a jelenben élhetsz. A magadnak és másoknak való megbocsájtás valóban felszabadít és óriási szabadságérzettel tölt el.

Néha meg kell bocsájtanod magadnak a fájdalmas emlékekbe való kapaszkodásért ahhoz, hogy továbbléphess. Szeresd önmagad, bocsáss meg másoknak és magadnak, hogy a jelenben élhess. A régmúlt keserűség és fájdalom egyszerre legördül vállaidról ahogy elengeded őket, és lelked kapui szélesre nyílnak. Ha szeretet vesz körül, mindig biztonságban vagy. Bocsáss meg mindenkinek. Bocsáss meg magadnak. Feledd el a régi emlékeket. Szabad vagy.

Nem kell tudnunk, hogy hogyan kell megbocsájtani. Csupán a megbocsájtás szándéka kell meglegyen, az Univerzum pedig megoldja a mikéntjét.

Íme néhány segítő gondolat:

  • Túllépek a megbocsájtáson a megértésig, és mindennel együttérzek.
  • Tudom, hogy a régi, negatív szokások többé nem szabnak gátat, könnyedén elengedem őket.
  • Ahogy magamnak megbocsájtok, másoknak is könnyebb lesz megbocsájtanom.
  • Mindenkinek megbocsájtok, aki nekem sérelmet okozott. Szeretettel engedem el.
  • Hajlandó vagyok megbocsájtani. Készen állok a gyógyulásra. Minden jó.

Egyed Zsuzsanna Forrás