Az ember, aki egy biciklivel húzható mini lakókocsiban éli az életét!

Hallottál már valaha olyanról, hogy valaki egy akkora mozgatható házikót készítsen magának, amelyet egy bicikli segítségével könnyedén mozgatni tud? Idáig mi sem…

Az ember, aki egy biciklivel húzható mini lakókocsiban éli az életét!

Viszont nemrég egy férfi egy olyan apró méretű mobil-házat készített, amely mozgatására egy bicikli is kiválóan alkalmas. És a legjobb dolog az egészben az, hogy az egész projekt csupán 150 dollárjába, azaz csaknem 40 ezer forintjába került az illetőnek.

Manapság már egyre divatosabbak a miniházak, mivel sok embernek az életvitele egyszerűen feleslegessé teszi a hatalmas alapterülettel rendelkező házak kivitelezését. A miniházak kapcsán csupán egyetlen probléma szokott visszatérően felmerülni, az pedig nem más, mint a helyszűke.

A miniházakat a tervezők elsősorban az olyan embereknek ajánlják, akik munkájuk, vagy egyéb okok miatt állandó utazásra kényszerülnek, és emiatt nem lenne értelme befektetniük, egy nagyobb otthonba.

De nem csak emiatt választhat magának egy néhány négyzetméternyi alapterületű házat valaki az otthonául, hiszen itt van nekünk Paul Elkins, aki egy Washington-i tervező és művész lévén saját maga tervezte meg álmai miniházát.

Az ember, aki egy biciklivel húzható mini lakókocsiban éli az életét!

A házacska megépítéséhez nélkülözhetetlen ihletet Paul egy Burningham-i művészeti fesztiválon nyerte, ahol is megszületett benne a bringával könnyedén mozgatható miniház ötlete.

Az „építmény” a maga majdnem 2 méter hosszúságával és 30 kg tömegével könnyedén mozgatható egyik pontból a másikba még akár egy bicikli segítségével is. Ráadásul a kis lakókocsi teljes mértékig környezetbarát, hiszen úgy a padlózat, mint a felső része újrahasznosított műanyagból készült. Paul az illesztések során egész egyszerűen ragasztószalagot használt, ám a különleges technológiának köszönhetően a miniház teljesen vízálló.

Akármilyen hihetetlen is, de a miniházban kagylótól s fiókokig, polcoktól az ablakig, matractól a LED világításig és sztereó hangberendezésig minden megtalálható.

A „Nomád biciklis lakókocsi” – ahogyan a megálmodója is nevezi – csupán 150 dollárba került, és teljesen jól funkcionál. Ha te is kedvet kaptál egy ilyen nem hétköznapi projekt megvalósításához, akkor látogasd meg Paul YouTube csatornáját, ahol részletesebben is elmeséli a minilakóautó történetét.

A miniházak sokak számára jelenthetnek alternatívát, hiszen ahelyett, hogy súlyos kölcsönöket kellene felvegyünk ahhoz, hogy saját lakást vásároljunk vagy béreljünk, elég, ha átgondoljuk, mik a legszükségesebbek a hétköznapjainkhoz, és azokat rendezzük el egy kis alapterületen.

Mára már teljesen az egyéni igényekre szabott miniházak vagy lakókocsik is léteznek, s ez nem feltétlen kell azt jelentse, hogy búcsút kell intenünk a luxusnak. Megannyi profi lakókocsi rendelkezik olyan felszereltséggel, amelyek láttán az ember elámul és eldönti, hogy ő is azonnal szeretne egyet.

Az ilyesfajta lakókocsik ellen csupán egyetlen tényező szól: a parkolás. Sok országban csak az erre kijelölt helyeken szabad állomásozni a mobil lakóautókkal, de úgy hiszem ez nem túl nagy ár, egy ilyen nagyszerű tapasztalatért, mint amit ezek az otthonok nyújthatnak.