6 jel, hogy a férfi oda van érted, és 6 jel, hogy csak használ téged…

Sok nő, különösen a fiatal lányok, gyakran érzik bizonytalannak magukat egy kapcsolatban. Emiatt és persze a korábbi szerelmi csalódások okán könnyen megkérdőjelezhetik partnerük érzéseit. Ismerős ez a helyzet?

A jövőben azonban nem kell, hogy a saját bizonytalanságod miatt legyen konfliktus a kapcsolatodban. Íme 6 jel, amely megmutatja, hogy a párod szeret téged, illetve 6 másik, amely szerint csak kihasznál.
Ha szeret, akkor…

1. Folyton bámul téged

A romantikus daloknak igazuk van: ha egy férfi szeret téged, nem fogja levenni rólad a szemét. És nemcsak akkor, ha kiöltöztél egy buli miatt, hanem akkor is, amikor egyszerű dolgokat csinálsz, például vacsorát főzöl vagy felakasztod a kabátodat a helyére.

2. Ismer, mégis melletted van

Mindannyiunknak vannak csontvázak a szekrényében és ez teljesen rendben is van. Ha a partnered sokat tud a múltadról, beleértve azokat a pillanatokat is, amelyekre nem vagy büszke, és még mindig melletted van, akkor jobban szeret, mint gondolnád. Az igazi érett kapcsolat és a szeretet jele, ha a másik úgy fogad el, ahogy vagy: a teljes lényedet és nem csak a szép dolgokat.

3. Tudja, hogy a viselkedése hatással van rád

Mindannyiunknak vannak magatartásbeli mintái, de gyakran egyáltalán nem értjük, hogyan hat ez másokra. Ha azt veszed észre, hogy a párod tudatosabbá próbál válni, ha igyekszik figyelni rá, hogy a viselkedésével ne bántson meg, akkor az egy jó jel.

4. Figyel az apró részletekre, amik boldoggá tesznek

Mindannyian szeretjük a szívet melengető gesztusokat és a nagy pillanatokat, ám az apró dolgok számítanak igazán. Például emlékszik a kedvenc fagylaltodra, a sorozatra, amit akkor nézel, ha szomorú vagy, esetleg az első háziállatod nevére. Ezek a gesztusok azt mutatják, hogy ez a férfi személyesebb kapcsolatot szeretne veled.

5. Megnyílik neked és ezt tőled is elvárja

Mindannyian sebezhetőnek érezzük magunkat egy kapcsolatban, ugyanakkor nehéz szorosabbra fűzni a viszonyt anélkül, hogy megosztanánk egymással a gondolatainkat és érzéseinket. Ha képes megnyílni előtted, akkor valószínűleg bízik benned és el tudja képzelni veled a jövőjét. A nyitottság azonban mindkét irányban fontos, hiszen neki az is számít, hogy megismerje a te igaz valódat.

6. Beszél veled a problémákról

A konfliktusmegoldás nem a kiabálástól lesz hatékony. Miután mindkettőtök idegei pattanásig feszültek, a párodnak készen kell állnia arra, hogy lecsillapítsa a kedélyeket, és inkább beszéljétek meg a dolgokat. A kommunikáció a kulcsa egy erős kapcsolatnak. És ha a szerelmed igazán szeret téged, akkor fel fogja adni az egóját és beismeri, amikor tévedett.
Ezzel szemben, ha ezeket tapasztalod, akkor csak kihasznál…

1. Ha nem kezel úgy, mintha különleges lennél

Folyamatosan összehasonlítgat téged más emberekkel, egyáltalán nem mutatja ki a szeretetét, sőt úgy érzed, nem különbözöl azoktól a lányoktól, akikkel előtted járt. És ha úgy gondolod, csak egy vagy a sok közül, akkor valószínűleg nem törődik azzal, hogy értékeljen téged.

2. Folyton bűnösnek érzed magadat…

Ha folyton azt érzed, hogy nem vagy elég jó és soha semmit nem csinálsz jól, akkor jobb, ha tudod: ideje elmenekülni ebből a kapcsolatból. Nincs azzal semmi baj, ha valaki megpróbál a szerelmének jobb emberré válni, de mindezt szeretettel és gondoskodással kell tenni, nem pedig bűntudatkeltéssel.

3. Eltűnik szem elől

Terveket szövögettek együtt, aztán az utolsó pillanatban minden felborul. Nem válaszol az üzenetekre, nem válaszol a hívásokra. Több időnek kell eltelnie, mire eszébe jutsz. Igen, időről időre elfoglalt lehet, de ha igazán értékel téged, akkor mindent megtesz azért, hogy veled lehessen. Ha úgy érzed, hogy csak akkor van veled, ha ő úgy akarja vagy ahogy kényelmes neki, akkor ideje átértékelni ezt a kapcsolatot.

4. Nem hajlandó a kompromisszumra

Nehéz kompromisszumokat kötni, különösen egy új kapcsolatban. A cél azonban az, hogy megtaláljátok a közös nevezőt. A szerelmednek tiszteletben kell tartania a véleményedet és készen kell állnia a megfelelő egyensúly fenntartására, hogy boldogok legyetek. Ha ő azonban erre nem hajlandó, akkor valószínűleg nem törődik veled eléggé.

5. Érzelmileg manipulál

Ismeri az erősségeidet és a gyengeségeidet, és gyakran próbál manipulálni téged. Az ilyen típusú kapcsolat elfogadhatatlan! Ha azt veszed észre, hogy folyamatosan bűnösnek érzed magadat, illetve a partnered az érzelmeivel próbál rád hatni, akkor ideje hátralépni.

6. Provokál téged

Egy olyan ember, aki szeret téged, sosem provokál, sosem próbál megalázni azzal, hogy jelenetet szít, majd napokig bánt miatta. Ha igazán szeretne, sohasem akarna neked rosszat, soha nem kényszerítene ilyen helyzetbe.