Legyél rá büszke, hogy “bonyolult” nő vagy!

Legyél rá büszke, hogy “bonyolult” nő vagy!

Talán annyiszor hallottad már, hogy ez rossz dolog, hogy te is elhitted. Pedig nem az, éppen ellenkezőleg!

Hányszor kaptad meg másoktól, hogy veled “nem egyszerű”, vagy “túl bonyolult vagy nekem” vagy nemes egyszerűséggel csak annyit, hogy “túl sok”?

Ismerős?

Arra is emlékszel, hogy ilyenkor csak álltál és érezted, hogy egyre dühösebb vagy, hogy az arcod elvörösödik (a dühtől, vagy a szégyentől, nem is tudod igazán) és fogalmad sincs, hogy mit mondj?

Először. Aztán később már pontosan tudtad, hogy mit mondj.

Vagy azt mondtad, hogy ilyen vagy és késsz, vagy vérmérsékletedtől függően lehet hogy azt, hogy az illető kapja be. (Bocsánat, de amikor dühről beszélünk, nem finomkodunk.)

Aztán okoltad magad, hogy miért mászol bele mindig ilyen butaságokba, miért választasz mindig rosszul. Néhány nap múlva pedig jött az önutálat: megint nem fogtam vissza magam, megint elrontottam, megint én vagyok az, aki nem kell, tehát biztos, hogy velem van a baj.

Pedig hidd el, hogy nincs veled semmi baj. És ideje, hogy ezt te is megértsd végre.

Az emberek azért jönnek az életünkbe, hogy tanítsanak nekünk valamit (némelyikük rengeteg dolgot) és annak ellenére, hogy nem mindig kellemes, és főleg, néha váratlanul jön, hogy ha valaki azért lök el magától mert bonyolult vagy, akkor azt is meg kell tanulnod, hogy ettől még nem vagy rossz.

Azért, mert valakinek nem vagy a zsánere, vagy mert kevesen veszik fel veled a tempót, egyáltalán nem kell kevesebbnek érezned magad, sőt!

Legyél egy kicsit a legjobb barátod, és ezeknek a visszautasításoknak lásd a másik oldalát: mindig izgalmas vagy, mindig impulzív, mindig pezsgő, ezerrel égsz, és ezerrel adsz.

Veled ritkán unalmas az élet, a barátaidat egy életre választod, hűséges vagy, a végletekig terhelhető, hatalmas a szíved, mindig lehet rád számítani és mindig szeretni fogod azt, akit szeretsz. (Lehet, hogy nem maradsz vele, és lehet, hogy a külső személő azt látja, hogy gyűlölöd, de valójában nem ez a helyzet. Ha bajban lenne azonnal segítenél.)

Vedd észre, hogy rengeteget tudsz adni, iszonyat sok energia van benned, amellyel ki tudod forgatni a világot is a sarkából! A leglelkesebb pom-pom lány vagy, igazi szurkolója és támogatója azoknak, akik szeretnek, nem hagysz cserben, és nem hagysz magára senkit.

Ez lenne olyan nagy baj? Ez lenne olyan nagy bűn, ami miatt rosszul kéne érezned magad?

Nem. Ezek mind erények. Ezek mind fantasztikus dolgok. Ezek mind követendő példák.

Persze nem mindenki rezeg veled egy hullámhosszon, ezt tudomásul kell venni, szomorkodni is lehet miatta, de tudd azt is: a bonyolult csodálatos!

Engedd meg magadnak, hogy szomorú légy, ha valaki visszautasít, vagy nem akar téged az életébe de tudd, ettől még nem vagy kevesebb! Forrás: goodstuff.hu