Nevelj édesburgonyát az ablakban! Nem is gondolnád milyen bámulatos növény lesz belőle!

Az édesburgonya nem csak finom, hanem gyönyörű növény is! Nem csak az íze miatt érdemes nevelni, a gumós fejlődése folyamán csodás dús növényzettel kápráztat el minket.

Nagyon könnyen csíráztatható, így akár az ablakpárkányon is nevelhetjük, később pedig kikerülhet az erkélyre, vagy a kertbe. Az év bármely időszakában nevelhetünk édesburgonyát, a lakásban könnyen kihajt és így még a borús időben is csodálhatjuk a káprázatos zöld leveleit. Remek szórakozás a gyermekek számára is, mert nagyon látványosan fejlődik.

Hogyan neveljünk édesburgonyát

1. Végy néhány olyan édesburgonyát, amelyek már elkezdtek csírázni.

2. A burgonyák közepébe szúrj néhány fogpiszkálót, ezek fogják megtartani, hogy ne érjék el a poharak alját. Tölts meg néhány kisebb üvegpoharat vízzel és tedd bele a burgonyákat. Figyelj rá, hogy ne érjenek a pohár aljához, mert csak így tud majd a gyökerük fejlődni.

3. A poharakat tedd világos helyre és figyeld, ahogy a burgonyák elkezdenek gyökereket ereszteni.

4. Amikor a burgonya már vastag gyökerekkel rendelkezik és a hajtásain van legalább 3 levél, fölbe ültetheted. A fogpiszkálókat ekkor már kihúzhatod, nem lesz rá szükség. Az ültetés folyamán figyelj rá, hogy a gyökerek ne sérüljenek és a föld a burgonya felét is fedje be.

5. Amikor a növény már bokros zöld növényzettel rendelkezik, az alsó részét össze is kötheted, így még gyorsabb növekedésre ösztönözheted. Időnként trágyázd és öntözd gyakran.

A növény gyorsan fejlődik, így láthatod, ahogyan a kis gumóból egy szép zöld bokor lesz. Az ablakpárkányon jól fejlődik, de ha túl nagyra nőtt, akkor kiteheted az erkélyre.

Megosztásokat köszönöm

Forrás: ketkes