Az erős nők nem sminkelnek – íme 4 ok, amiért neked sem kellene

Sok nő érzi úgy, hogy smink nélkül képtelen kilépni az ajtón. A sminkelés már mindennapi szokásunkká vált. De vajon tényleg ennyire fontos?

Egyes nők úgy döntenek, hogy lemondanak róla, és napról napra nő azoknak a száma, akik jobban kedvelik a természetes szépséget. Nézzük meg, mi ennek az oka.

1. Nem kell félnünk a saját természetes megjelenésünktől

A tudományos kutatások kimutatták, hogy azok a nők, akik nem érzik szükségét annak, hogy minden nap sminkeljék magukat, magabiztosabbak és boldogabbak. Nyitottabbak a kommunikációban, mivel nincs rejtegetnivalójuk – sem a külsejük, sem a gondolataik terén. Azok a nők, akik a sminket választják, valószínűleg megpróbálnak elrejteni valamilyen bőrhibát, ami azt jelenti, hogy bizonytalanok.

El kell fogadnod magadat, úgy ahogy vagy, és tudomásul kell venned a hibáidat, akárcsak mindenki másnak. Ezenkívül, ha lemondasz a sminkről, azzal sok időt és pénzt megtakaríthatsz.

2. Fogadjuk el a hiányosságainkat önmagunk részeként

Ha belenézel a tükörbe, bizonyára találsz magadon valamit, ami nem tetszik: pattanásokat, ráncokat, szeplőket. Az erős nők hajlamosak arra, hogy az előnyös tulajdonságaikra figyeljenek, és ezért nem szorulnak smink segítségére. Az a legjobb, ha elfogadod a külsődet, és mindazt, amivel a sors ellátott téged. Végső soron az a legfontosabb, hogy egészséges légy.

3. Kísérlet

Sok nő megpróbál smink nélkül élni, és végül arra a következtetésre jut, hogy nagyszerű döntést hozott. Csak annyit kell tenned, hogy megállsz a tükör előtt, végignézel magadon, és azokra a dolgokra összpontosítasz, amelyek széppé tesznek. Ne keresd a hibáidat.

Kezdetben kényelmetlenül érezheted magad smink nélkül, olyan érzés lehet, mintha meztelen lennél. De fokozatosan hozzászoksz majd, és örülni fogsz majd az életedben bekövetkezett pozitív változásoknak. Ahhoz, hogy ez az alkalmazkodási folyamat gyorsabb legyen, azt javasoljuk, hogy ne mondj le egyszerre minden kozmetikai termékről. Fokozatosan mondj le a használatukról, előbb a szempillafestékről, majd a rúzsról, és így tovább. Haladj fokozatosan az erőteljesebb árnyalatoktól a semlegesebbek felé.

4. A természetes külső kényelmet jelent

Ha bevezeted ezt a változást, nyugodtabbnak érzed majd magad. Ha a párodnak smink nélkül is tetszel, azt jelenti, hogy elfogad téged önmagadért, és nem azért, ahogy kinézel. Azzal, hogy lemondasz a sminkről, mindenekelőtt a természetességedet bizonyítod, és hagyod, hogy emberek eldöntsék, hogy viszonyuljanak hozzád.

Te gondolkodtál már el azon, hogy lemondasz a kozmetikai termékekről? Forrás