A 11 éves kislány hallotta édesanya kiabálását, és segített világra hozni a kistestvérét a fürdőszoba padlóján

Amikor Jordan Eck elmondta legidősebb lányának, hogy öccse születésekor nem lehet ott a kórházban, a 11 éves Shyanne nem volt túlságosan boldog.

A 11 éves kislány hallotta édesanya kiabálását, és segített világra hozni a kistestvérét a fürdőszoba padlóján

A járvány miatt bevezetett korlátozások miatt sok kórház csak korlátozott számú személy jelenlétét engedélyezi. Ennek a kisfiúnak azonban más tervei voltak, amikor a vártnál majdnem 3 héttel korábban világra jött.

Az oregoni édesanya április 21-én arra ébredt, hogy fájásai vannak, és bement a fürdőszobába, hogy megpróbálja kideríteni, valóban vajúdik-e.

Mint kiderült, valóban vajúdott, méghozzá gyors iramban.

„Azt hittem, sokkal több időm van.” – mondta Jordan. „Azt hittem, legalább óráim vannak, nem pedig perceim.”

Az édesanya kiabálása felébresztette legidősebb lányát, aki azonnal mentőt hívott.

„Anyukám éppen szül – vajúdni kezdett, és most a fürdőszobában van.” – mondta Shyanne a diszpécsernek a hívásról készült hangfelvétel tanúsága szerint.

A diszpécser ezután elmondta neki, mit kell tennie, hogy biztonságosan a világra segítse kisöccsét, Kobe-t.

Nehéz elképzelni, hogy egy 11 éves gyerek segítsen az édesanyjának a szülésnél, de Jordan szerint a lánya nagyon érett a korához képest.

„Ő ilyen. Készen áll az életre, és mindig is ilyen volt.” – mondta a büszke anyuka.

Hamarosan a mentősök is megérkeztek, elvágták a köldökzsinórt, és kórházba szállították az édesanyát és az újszülöttet. A gyerekek édesapja még éppen időben érkezett, hogy elkísérhesse őket a kórházba.

„Isten kegyelméből minden tökéletes volt.” – mondta a háromgyermekes édesanya. „Nem volt semmilyen komplikáció. Két nyomással kint volt, nagyon könnyű szülés volt.”

Jordan szerint ennek így kellett történnie, hogy a lánya jelen lehessen az öccse születésénél.

„Azt hiszem, ez mindenképpen olyasmi, amire emlékezni fogunk.” – mondta Shyanne. „Határozottan egy élmény volt, és szeretem az öcsémet.” – tette hozzá igazi büszke nővérhez méltón.