Ez az egyetlen növényi élelmiszer, amely B12-vitamint tartalmaz! Lassítja az öregedést, és serkenti a memóriát!

A savanyú káposzta sokkal több C-vitamint tartalmaz, mint a nyers káposzta, és ráadásul nem ez az egyetlen pozitív tulajdonsága.

Kevesen tudják, hogy a savanyú káposzta az egyetlen növényi élelmiszer, amely B12-vitamint is tartalmaz. Éppen ezért késlelteti az öregedési folyamatot, támogatja az idegrendszert, csökkenti a memóriakiesés esélyének kialakulását, megakadályozza a vérszegénység kialakulását.

A savanyú káposzta B-vitamint, folsavat, káliumot, vasat, jódot, magnéziumot, és B12-vitamint is tartalmaz. Azon kevés élelmiszer közé sorolható, amelyek 0 kalóriatartalmúak, éppen ezért nyugodtan beilleszthető a fogyókúrás étrendbe is.

Minél többet fogyasztunk belőle, annál hatékonyabb, magas rosttartalma miatt az emésztést is serkenti, elősegíti a méregtelenítést, úgy, hogy közben értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal tölt fel.

A savanyú káposzta fogyasztása fekély esetén is ajánlott, mivel egy úgynevezett fekély ellenes, sebgyógyító vitamint, U-vitamint is tartalmaz. A magas vérnyomással, és székrekedéssel küzdő személyek, naponta igyanak meg egy csésze savanyú káposzta levet.

Télen a savanyú káposzta az egyik legjobb vitaminforrás, megtalálhatóak benne a vízben oldódó vitaminok (A-, E-, K-vitamin), igen magas az ásványianyag-, és rosttartalma.

Teljes kiőrlésű gabonákkal együtt fogyasztva az egyik legjobb természetes béltisztító. A fermentáció eredményeképpen igen magas az élesztő, és B-vitamin tartalma is.

A téli időszakban a szezonális zöldségeket savanyúságokkal lehet helyettesíteni, és ezek sokkal egészségesebbek, mint a télen vásárolt paprika vagy paradicsom.