A legfrissebb tanulmányok szerint az egyedülálló nők a legboldogabbak

Akárhogy is vélekedjünk róla, tény, hogy az egyedülálló nők száma növekedőben van. Nehéz kérdés, hogy vajon miért van ez így, és hogy tényleg boldogabbak-e így ezek a nők. Az is lehet, hogy a demográfiai egyenlőtlenségek állnak a háttérben, vagy egyszerűen nincs más lehetőségük a modern világban.

A legfrissebb tanulmányok szerint az egyedülálló nők a legboldogabbak

Az alábbiakban egy kicsit mélyebbre ásunk a témában, hogy megtudjuk, valóban boldogabbak-e az egyedülálló nők, és ha igen, miért.

Mint kiderült, a nők általában keményebben dolgoznak a kapcsolataikon. Ez így természetesen általánosítás, de azért nem meglepő, hogy a nők többsége több erőfeszítést tesz a kapcsolatai érdekében, és több energiát fektet azok kiépítésébe és fenntartásába.

De egy adott ponton ráunnak erre a felállásra. 45-65 éves kor között a nők körülbelül 32%-a, míg a férfiak mindössze 19%-a vallotta azt, hogy boldog szingliként.

Egy hosszú kapcsolat után valóban pihentető lehet egy kis egyedüllét. A nők ilyenkor elkezdenek kizárólag önmagukért dolgozni, minden stressz vagy bűntudat nélkül. Most végre elmehetnek egy hosszú nyaralásra, vagy beiratkozhatnak egy táncórára. Az Egyesült Királyságban az egyedülálló nők 61%-a azt mondja, hogy elégedett a kapcsolati státusával.

Nincsenek családi kötelezettségek! Végre nem kell feltétlenül főzni, egyszerűen rendelhetnek maguknak valami finomságot, és igazán kiélvezhetik.

A szerelem egyszerűen már nem a világuk középpontja. Vagy úgy is mondhatjuk, hogy a szingli nők felfedeznek egy újfajta szerelmet, azt, amit önmagunk iránt éreznek.

Az is gyakran előfordul, hogy egy nő a gyermekvállalás után válik el. Ebben az esetben minden szeretetét a gyerekeire összpontosítja, és egyszerűen nincs hely az életében egy új férfi számára.

Biztosak vagyunk abban, hogy vannak olyan barátaid, akik már néhány éve szinglik. Kutatások kimutatták, hogy ez egyáltalán nem ritka manapság. Az egyedülálló nők 75%-a nem keresett kapcsolatot az elmúlt egy évben. Ha elnézed ezeket a számokat, valószínűleg eltűnődsz azon, mi lehet a probléma.

Igen, valószínűleg ők is keresik az igaz szerelmet, de minél hosszabb ideig vagy egyedül, annál inkább megérted, hogy egyedül is képes vagy bármire. Nincs értelme randevúzni csak azért, hogy ne legyél egyedül.

Ezek a nők az igazi, mindent elsöprő szerelemre várnak, és ez idő alatt önmaguk fejlesztésén dolgoznak. Ez pedig rengeteg örömet és önbizalmat hoz az életükbe.

Azt is tudjuk, miért van az, hogy a férfiak többsége jobban érzi magát, ha kapcsolatban van. Míg a nők inkább rendelkeznek kiterjedt kapcsolati hálóval, a férfiak leginkább a partnerükre, a feleségükre támaszkodnak. Tehát nem meglepő, hogy a nők könnyen megoldanak bármilyen problémát, úgy, hogy egyszerűen segítséget kérnek valaki mástól. Ha pedig egy nő egyedülálló, általában több barátja van, míg a férfiak kevésbé aktívak a baráti kapcsolatok kialakításában.