5 híresség, akik elfelejtették, hogy milyen gazdagok

Van, akinek nem számít, hogy sok pénze van, és bármit megengedhet magának, mégis inkább úgy él, mint a hétköznapi emberek! Nem túl jellemző, de van néhány olyan híresség, aki nem kérkedik azzal, hogy mennyi pénze van, és nem is tűnik ki nagyon a tömegből, legalábbis ebből a szempontból.

Bill Gates

A világ egyik leggazdagabb embere hihetetlen példát mutat, hogyan kell alázatosan élni. Az alábbi fotó, amelyen Bill Gates türelmesen várakozik a sorban kedvenc hamburgeresénél, vírusként terjedt a világhálón. A Microsoft alapítója már többször példát mutatott arra, hogyan kell kivárni a sorunkat. A Szilícium-völgy egyik legbefolyásosabb embere azt mondja, hogy otthon még mindig ő maga mosogat: „Szeretek mosogatni, minden este mosogatok.”

Sarah Michelle Gellar

A Buffy, a vámpírok réme sorozat színésznője igencsak szerényen él, annak ellenére, hogy nettó vagyona 30 millió dollár. “Ha valami eladó, nem jelenti azt feltétlenül, hogy rossz! És folyamatosan kuponokat vásárolok” – mondja a színésznő.

Mariska Hargitay

A nagysikerű Law & Order drámasorozat sztárja elárulta, hogy mielőtt Olivia Benson nyomozó szerepét megkapta volna, nem volt túl sok pénze. “Nagyon sok hiteltartozásom volt” – mondta. “Amikor színész lettem elegendő pénzem lett ahhoz, hogy még maradjon is, ráadásul nem is kevés” – tette hozzá.

Hilary Swank

A Million Dollar Baby színésznőjének sikerekhez vezető útja Hollywood egyik leginspirálóbb története. Amikor Hilary Swank tizenéves volt, a szülei elváltak, az anyja nem engedhette meg magának, hogy lakást béreljen, így egy ideig a kocsijukban éltek. Annak ellenére, hogy 2 Oscar-díjat nyert és éveket töltött a reflektorfény közelében, Swank még mindig viszonylag olcsón él. “A szekrényemben káosz van, és ahhoz, hogy elegáns légy, még nem feltétlenül kell egy bizonyos márkát viselj” – mondja.

Erzsébet királynő

Erzsébet királynő gyakran újrahasznosítja ruháit, és takarékos életmódjáról ismert. Olyan fűtőtestet használ, amelyet bárki könnyen megengedhet magának, újrafelhasználja a csomagolópapírt és a szalagokat, és a villanyszámlák megtakarítása érdekében betiltotta a 40 wattnál nagyobb izzókat.

“Nagyon odafigyel a pénzre, minden fillér számít szerinte. Olyan kézitáskái is vannak amiket már 30-40 évvel ezelőtt is hordott” – árulják el a palota bennfentesei.