Addig rá sem jövünk, hogy egy mérgező kapcsolat rabjai vagyunk, amíg rá nem eszmélünk a következőkre!

Nagyon kevesen vannak olyanok, akik nem keveredtek bele már életük során néhány mérgező párkapcsolatba. Sajnos az érintettek sokszor csak a legvégső fájdalmas tapasztalatoknál ébrednek rá, hogy mindeddig milyen kapcsolatban is élték a mindennapjaikat, s ilyenkor már nagyon nehéz változtatni és kilépni.

Addig rá sem jövünk, hogy egy mérgező kapcsolat rabjai vagyunk, amíg rá nem eszmélünk a következőkre!

Viszont, ha egy kicsit is tudatosan gondoljuk végig a párkapcsolatainkat, akkor könnyedén kiszűrhetjük, ha valami nincs rendben és még időben, békésen és fájdalommentesen vethetünk véget annak.

A következőket gondold át és vedd figyelembe!

1. Nem tarthatod csupán egymagad életben ezt a kapcsolatot

Egy kiegyensúlyozott és jól működő párkapcsolat kétemberes meló. Nem szabad hagyni, hogy mindig az egyik fél kezdeményezzen, akarjon és küzdjön a szerelemért, míg a másik mindebből semmit sem viszonoz. Ha ez a sajnálatos helyzet áll fenn, akkor próbálj meg egy lépést hátrébb lépni és onnan végig tekinteni a kapcsolatot: megéri ez a sok erőfeszítés?

2. Vannak emberek, akik sosem fognak igazán megérteni

Hiába futsz egy olyan ember után, aki mellett azt érzed, hogy sosem lenne képes igazán kiismerni téged. Egész egyszerűen megtörténhet az, hogy az élet sokszor olyan személyeket sodor egymás mellé, akiknek nem egyezik az értékrendje, s emiatt akárhogy is küzdenek sosem lelnek igazi társra egymásban.

3. A szíved mélyén te is érzed, hogy ebben a kapcsolatban sosem lehetsz boldog

A megérzéseink sosem csalnak, maximum csak elnémítjuk őket egy sosem létező illúzió kedvéért. Hidd el, ha megérkezik az életedbe az igazi egyből jelezni fog a belső hangod, addig is ideje továbblépni.

4. Nem szabadna mindent túlgondolj

A párkapcsolat minden apró részletén nem kellene órákon át rágódj, hiszen az igaz szerelem nem erről szól. Ha folyamatosan nyugtalan és kételkedő vagy, akkor biztos lehetsz, hogy ő nem az igazi a számodra.

5. Az első randin szinte minden eldől

Nem szabad lebecsülni az első benyomás fontosságát. Ha már az első találkozásnál megfordul a fejedben, hogy ebből nem lehet komoly dolog, akkor miért kellene erőltetni? Inkább addig jársz nyitott szemmel, míg nem találsz egy olyan valakit, aki már az első alkalommal magával ragad, akinek az igazi személyisége nyeri el a tetszésedet.

6. Igenis fontosak az üzenetváltások

Mára már nem is kérdés, hogy a chatelés az egyik alappillére az ismerkedési fázisnak. Ám ha hosszú ideig nem válaszol az illető az üzeneteidre, akkor valószínű, hogy nem érdekled őt, sőt akár annak a jele is lehet, hogy hallani sem szeretne többé felőled.

7. A dolgok mindig alakulhatnak rosszabbul, ne számíts csodára

Egy mérgező párkapcsolatban mindig történhetnek rosszabbnál rosszabb dolgok. Miért várnád meg, hogy eldurvuljon a dolog, ha egyszer időben tehetsz ellene és tovább léphetsz?

Honnan tudhatom, hogy nem a megfelelő személlyel van dolgom?

  • a találkozásaitok után érzelmileg úgy érzed magad, mintha kifosztottak volna;
  • sokszor fenyegetve érzed magad;
  • irányítani és befolyásolni próbál téged;
  • rettentő gyorsan irigy és féltékeny tud lenni;
  • mindig ő tetszeleg az áldozat szerepében;
  • mindig őt kell sajnálni.

Sosem engedheted, hogy a saját fejlődésed útjába álljon egy olyan személy, akinek a saját egója a legfontosabb. Forrás