Az anyák hibája is, hogy a férfiak olyanok, amilyenek!

Nem tudom, hogyan kell gyereket nevelni, de azt tudom, hogyan kellene legyen nevelve, a gyermekkori tapasztalatomból.

Itt most azokra az anyákra gondolok, akiknek fiú gyermekük van. Amikor kicsi voltam nagyon bosszantott az, hogy a fiútestvéremnek mindig minden meg volt bocsátva, mert ő fiú. Sokszor úgy éreztem megőrülök, amikor ezt hallottam.

Amikor hazaértem az iskolából, édesanyám általában dolgozott, de minden nap felhívott telefonon és csak egyetlen dolgot kérdezett: ” készítettél ennivalót a testvérednek?”

Voltak olyan pillanataim amikor kiabáltam és azt mondtam, nincs kedven, csináljon ő magának ételt egyedül! Anyám pedig mindig veszekedett velem:” Hogy csinálna egyedül, hiszen ő fiú!”

Miért, ha fiú akkor én kell megetessem?
Én úgy gondolom, hogy nagyrészt az anyák hibásak azért, hogy a férfiak sokszor ügyetlenek, de követelőzni tudnak. Szinte minden férfi azt szeretné, hogy a nő mosson, főzzön, takarítson, vasaljon, csak ő értük éljen. Így voltak nevelve!

Ha az anyák azzal foglalkoznának, hogy helyesen neveljék őket, akkor a férfiak nem kelnének ki magukból amikor este hazamennek és az étel még nincs az asztalon.

Még eddig csak azt hallottam, hogy “Fiam olyan nőt találj magadnak, aki szeret, vigyáz rád és főz neked.” Ezt tanítják az anyák a fiaiknak és rossz szemmel néznek egy olyan lányra, akit bemutat a fiúk és nem házias.

Azt még sohasem hallottam egy anyától sem, hogy úgy nevelte a fiát, hogy az tudja, hogyan kell tisztelni egy nőt. Nem! Úgy nevelitek, hogy egy nő akárhogy is mellettük van, ezért a férfinek nincs feladata, mi nők pedig ezzel a tudattal élünk.

Úgy nevelitek a fiaitokat, hogy nekik minden jó legyen, a lányok pedig úgy vannak nevelve mint egy elveszett nő, aki egy halom dolgot meg kell tanuljon azért, hogy a férfinak megfelelő legyen.

Mi lenne, ha a fiúkat is úgy nevelnétek, hogy tudják mi a dolguk. Egy férfinak szüksége van egy olyan nőre, aki szereti és a nőnek is szüksége van arra, hogy a férfi szeresse őt. Egy lányt pedig nem úgy kell nevelni, hogy jó legyen feleségnek, ezt el kellene mondani a férfiaknak is. Tisztelet a kivételnek, de sajnos sok anyuka túlkényezteti a fiúgyermekét.