Agyserkentő fűszerek, amitől jobb lesz a memóriád, és könnyebben tudsz koncentrálni

Tudtad, hogy bizonyos fűszernövények jó hatással vannak az agyadra? Ha többet eszel belőlük, észre fogod venni, hogy jobb lesz a memóriád, könnyebben tudsz koncentrálni, és a szellemi teljesítményt igénylő feladatokban jobban megállod a helyed. Következzenek azok a fűszernövények, melyekből a jövőben többet kell fogyasztanod.

Petrezselyem és kakukkfű

Mindkét fűszernövény tartalmaz apigenint, ami erősíti az idegsejtek és az őssejtek közti kapcsolatot. Talán az apigeninről eddig nem hallottál, de az ösztrogénről biztosan. A kémiai szerkezete ennek a kettőnek pedig nagyon hasonló. Az apigenin ennél fogva ugyanolyan jótékony hatást fejt ki a sejtekre, mint az ösztrogén. Kutatások szerint elősegíti az agysejtek termelődését és a javítja közöttük a kommunikációt. A petrezselyemmel és a kakukkfűvel megelőzhető az Alzheimer- és a Parkinson-kór is.

Zsálya

Ha érzed, hogy a memóriát romlott az utóbbi időben, ne várj sokat azzal, hogy helyreállítsd! A memória romlása ellen a zsálya az egyik legjobb gyógy- és fűszernövény, ami javítja az emlékezőképességet és fokozza a koncentrációt. Mielőtt elkezdenéd rendszeresen fogyasztani, kérd ki orvosod véleményét, mert több gyógyszerrel is nem kívánt reakcióba léphetnek hatóanyagai.

Menta

Ha mentából és kamillából egy kevés méz hozzáadásával teát készítesz, már 20 perc múlva tapasztalni fogod, hogy az agyműködésed javult a koncentrációddal együtt, ráadásul a közérzeted is jobb lesz, mint volt! Százféleképpen fogyaszthatod és tedd is annak érdekében, hogy mentális egészségedet megőrizd.

Rozmaring

65 éves kor felett a rozmaring alapvető fűszer kellene, hogy legyen az étrendünkben. Segítségével könnyebben észben tarthatunk dolgokat, találkozókat, fontos események időpontjait. Ha úgy érzed, memóriád ilyen szempontból javításra szorul, használd hozzá a rozmaringot.