A vőlegény arra kérte a menyasszonyát ne viseljen az esküvőn fehér ruhát, mert már nem ártatlan – családja szerint csak a szüzeké ez a kiváltság

Amikor valóban szeretsz valakit, készen állsz arra, hogy kompromisszumokat köss, hogy ezzel boldoggá tedd a párodat, de vajon meddig érdemes elmenni? Ennek a vőlegénynek furcsa okai voltak rá, hogy ragaszkodjon az elképzeléséhez.

Egy esküvő megszervezése fáradtságos és megterhelő folyamat. A megfelelő helyszín megtalálása, valamint a menüsor összeállítása már önmagában elegendő lehet ahhoz, hogy még a legnyugodtabb ember is szorongani kezdjen. Az egyik legnehezebb feladat pedig talán a tökéletes menyasszonyi ruha megtalálása, ha pedig valaki a legabszurdabb okból kritizálja a választásunkat, az bosszantó, sőt, elkeserítő lehet.

Ebben az esetben pedig éppen ez történt. A szóban forgó vőlegény egy Reddit csoportban osztotta meg történetét, hogy kikérje a felhasználók véleményét arról, tévedett-e, amikor meggyőzte barátnőjét, hogy a szertartáson ne viseljen fehéret, mivel nem „tiszta”.

„Én (32 éves férfi) és a jövendőbeli feleségem (23 éves nő) néhány hónapon belül készülünk összeházasodni. Nagyon vallásos családból származom, erős keresztény gyökerekkel, és az egyik hagyomány, amit a családom követ, hogy a menyasszonynak nem szabad fehér ruhát viselnie az esküvőn, ha már nem szűz. A családom tudja, hogy a menyasszonyom nem az, mert édesanyám megkérdezte tőlem, amikor randevúzni kezdtünk, én pedig őszinte voltam vele, és elmondtam, hogy voltak már más barátai is, mielőtt engem megismert.” – írta a férfi.

Sokat vitáztak ezen, és úgy tűnt, a férfinak sikerült meggyőznie a menyasszonyát, de most úgy tűnik, mégsem: „A menyasszonyomat nagyon felbosszantotta, amikor megkérdeztem tőle, vajon viselne-e színes ruhát az esküvőnkön, de végül beleegyezett, és egy csillogó kék ruha mellett döntöttünk. Most viszont azt mondja, hogy nem akar hozzám jönni, mert megalázva érzi magát az egész helyzettől, de én nem igazán látom, miért olyan nagy ügy ez.” – folytatta a vőlegény.

Több Reddit felhasználó is megpróbálta megmagyarázni a vőlegénynek, mi a probléma a hozzáállásával. Egyikőjük azt írta: „Ez nem keresztény hagyomány, és nem is modern hagyomány. A szüzességnek nincs „keresztény színe” a házasságban, vagy bárhol máshol. A Biblia szerint a hajadon/szűz nők sokszínű köntösöket viseltek (vegyük csak például Támár megerőszakolásának történetét: „Támáron tarka ruha volt, mert ilyen köntösbe szoktak öltözni a király szűz lányai.” – Sámuel 2. könyve 13:18). A 20. század elejéig a kék volt a tisztaság „hagyományos” színe, és az emberek az esküvőjükön általában a legjobb ruhájukat viselték. A fehér menyasszonyi ruha Viktória királynő fehér ruhája miatt vált divatossá. A „fehér esküvő” ötlete egy marketingfogás, ami arra szolgál, hogy az emberek megvásároljanak egy ruhadarabot egyetlen napra. A fehér így most az „esküvő”, vagy az „első házasság” színe. És ha már ki akarod hirdetni a menyasszonyod szexuális előtörténetét, feltételezhetjük, hogy te magad fehér szmokingot viselsz majd, hogy bizonyítsd a saját tisztaságodat?”

Egy másik hozzászóló pedig azt írta: „Ha arra kényszeríted a menyasszonyodat, hogy egy nevetséges ruhadarabban vonuljon oltár elé, az olyan, mintha megbélyegeznéd egy hatalmas skarlát betűvel. Szerintem, ha ilyen rossz véleménnyel vagy róla, és kész vagy nyilvánosan megszégyeníteni, jobb lenne, ha tennél neki egy szívességet, és inkább most szakítanál vele.”

Egy magát hithű kereszténynek valló felhasználó is azt írta, hogy nem ért egyet a vőlegénnyel: „65 éves keresztény nagymama vagyok, és úgy gondolom, ez egy rosszindulatú, elítélő és kontrolláló gesztus a részedről. Szívszorító hallani, amikor az emberek úgy tesznek, mintha ez a fajta ujjal mutogatás keresztény természetű gondolat volna. Ha szeretni és tisztelni akarod őt, mint a feleségedet, akkor bocsánatot kérsz tőle, ugyanakkor Isten bocsánatát is kéred, amiért rosszindulatú voltál, és arra ösztönzöd a menyasszonyodat, hogy viseljen azt, amit csak akar.”

Reméljük, hogy a vőlegény belátja, hogy tévedett, bocsánatot kér, és sikerül ezen túllendülniük.