Természetes rovarriasztók: ültess növényeket a szúnyogok ellen

Ha már van kiskerted, nemcsak arra használhatod, hogy friss fűszernövényeket szüretelj vagy mindig legyen a vázádban friss virág. Arra is kiváló lehetőség, hogy távol tartsd a háztól a szúnyogokat és nyugodtan tölthesd el a nyári estéket is a kertedben. Erre egyes növények kifejezetten alkalmasak, melyeknek az illatát a vérszívók ki nem állhatják.

Levendula

Egy gyönyörű levendula bokor minden kert ékessége. Ráadásul fantasztikus illattal árasztja el az egész udvart. Már csak bónusz, hogy magas a kámfor tartalma, ami messziről elriasztja a szúnyogokat.

Citromfű

A benne lévő citronella az az illatanyag, ami a növény hatékonyságát adja a rovarriasztásban. Nemcsak erre a célra kiváló, de italokba és desszertekhez is felhasználhatod.

Bazsalikom

Egyike azon növényeknek, melyeknek a levelét össze sem kell törni ahhoz, hogy kifejthessék hatásukat. Az egyik legalapvetőbb fűszernövény, mely kiváló a szúnyogriasztáshoz.

Illatos macskamenta

Szúnyogok ellen az egyik legjobb választás. Az erőteljes illatú macskamenta egyes kísérletek szerint hatékonyabb a rovarok távol tartásában, mint sok szintetikus rovarriasztó készítmény.

Menta

Napjainkban egyre több kertbe tér vissza a sokoldalú menta, ami a gondoskodást a szúnyogok elriasztásával is meghálálja. A leveleiben lévő olajat rovarcsípések enyhítéséhez is használhatod.