A spanyolországi iskolákban új tantárgyat vezettek be – az állatok iránti tiszteletet is tanítani fogják

Az állatokat ugyanúgy tiszteletben kellene tartanunk, mint az embereket, hiszen ők is érző lények, és megérdemlik a szeretetet, együttérzést és a toleranciát. Ennek az elvnek világszerte érvényesnek kellene lennie.

A spanyolországi iskolákban új tantárgyat vezettek be - az állatok iránti tiszteletet is tanítani fogják

Az állatok iránti tisztelet egy új tantárgy, amit bevezetnek a spanyolországi iskolákban, és amelynek célja megtanítani a gyerekeknek, hogy szeressék az állatokat, és tartsák tiszteletben azok érzéseit.

Spanyolország egyik autonóm közösségében, Aragóniában, az iskolás gyerekek megtanulhatják, hogy kell tiszteletben tartani beszélni nem tudó társainkat, az állatokat. Az új tantárgy a Mundo Animal program keretén belül valósul meg.

Az aragóniai kormány Oktatási, Kulturális és Sportminisztériuma elősegíti és támogatja ezt az elképzelést, amely megtanítja a gyermekeket arra, hogy tiszteljék a körülöttük élő más élőlényeket.

A diákoknak életkoruktól függően tanulmányozniuk kell az állatokkal kapcsolatos különböző területeket. Az általános iskolás tanulók tanulmányozni fogják a „városi vadvilágot az iskolai környezetben”, és tanulnak az állatok érzéseiről és életmódjáról.

A városban élő állatok vannak ugyanis kitéve a legnagyobb mértékű kegyetlenségnek az emberek részéről.

Az Oktatási Minisztérium biztosította, hogy nem szerveznek majd vitákat például a bikák elleni kegyetlen bánásmód kérdésében, és nem foglalkoznak a vadászattal vagy a halászattal sem. Egyszerűen csak azt remélik, hogy sikerül megértetniük a gyerekekkel, hogy tisztelniük kell azokat az állatokat, amelyekkel nap, mint nap kapcsolatba kerülnek.

Kifejtették, hogy az alapvető cél, hogy felelősségteljes bánásmódra és az állatok jogainak tiszteletben tartására neveljék a gyerekeket.