Lassan nyugdíjas korba lép az Isaurát alakító 63 éves Lucelia Santos

Így néz ki most!

A Rabszolgasors volt az első latin-amerikai teleregény, ami eljutott Európába, így Magyarországra is, a Magyar Televízió 1986-ban tűzte műsorra először a sorozatot. A brazil szappanopera valóságos jelenség volt világszerte, több mint 80 országban sugározták, és a főszerepet alakító színésznő, Lucelia Santos, nemzetközi szupersztár lett.

A Rabszolgasors (eredeti címén Escrava Isaura) az 1970-es években készült Brazíliában, Kelet-Európa államaiba a 80-as évek végén, 90-es évek elején jutott el, és a nézőket lenyűgözte a rabszolgalány története, aki menekülni próbál a gonosz elnyomó földesúr, Leoncio elől.

A Rabszolgasors volt ugyanakkor az első, nem kínai szereplőkkel készült sorozat, amit a kínai televízió műsorra tűzött, és az első szappanopera, amelyet 1988 és 1989 között a Szovjetunióban sugároztak. A rabszolgalány története még az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is nézők millióit nyűgözte le.

Lucelia Santos kétszer is pózolt a Playboyban, hogy kitörjön a ‘jókislány’ szerepéből

Isaura, a rabszolgalány szerepe egy csapásra a világ egyik leghíresebb és legkedveltebb színésznőjévé tette Lucelia Santost, aki azonban hamarosan belefáradt a ‘jókislány’ szerepébe. Annak érdekében, hogy megváltoztassa a róla kialakult képet, két alkalommal is pózolt meztelenül a Playboy magazinban. Először 1980-ban.

Lucelia Santos sikeres karriert futott be szappanopera színésznőként, egészen az 1990-es évekig. De a pályafutása ezután sem ért véget, továbbra is szerepelt színházi produkciókban, és producerként is közreműködött különböző filmekben és sorozatokban.

A színésznő John Neschling brazil karmester felesége volt, de néhány év házasság után elváltak. Egy fiuk született, Pedro Neschling, aki édesanyjához hasonlóan szintén színész.

63 éves – de a mosolya alig változott.