Egy egyszerűnek tűnő KRESZ tesztek, amin 10-ből 8-an elhasalnak

Az emberek általában, csak a jogosítvány megszerzése végett vannak rákényszerítve arra, hogy egy rakás szabályt, kérdést és választ megjegyezzenek. Amint sikerül letenni a KRESZ vizsgát a megszerzett tudás elkezd halványulni, majd szinte teljesen el is tűnik. Tény, hogy a forgalmi vizsga során is tudni kell ezeket a szabályokat, ám a jogosítvány kézhezvételének pillanatától mintha kitörölnék az ember fejéből a létfontosságú szabályokat.

Sokan már csak megszokásból vezetnek, arról nem beszélve, hogy teljesen elszoktak a lámpa nélküli közlekedéstől. Ha kikapcsolják a lámpákat szinte senki sem tudja, kinek, hogyan, merre, meddig kellene mennie, a tábla nélküli kereszteződésekről nem is beszélve.

A vezetői engedéllyel sajnos nem marad örök életre a fejünkben a sok szabály, ezért nem ártana néha felfrissíteni a tudásunkat. A mai posztunkban egy olyan egyszerűnek tűnő KRESZ tesztet hoztunk el, amin nagyon sokan elhasalnak. Ez azért történik, mert a jogosítvánnyal rendelkező emberek félvállról veszik az egészet, és azt gondolják ők nem tudnak elbukni rajta, de ez tévedés.

Ha szeretnéd próbára tenni a tudásod, akkor nem kell mást tenned, mint megnézni az alábbi képet és megmondani, hogy “Mi itt a helyes sorrend?” Alaposan nézd meg a három autót, nézd meg, hogy van-e tábla, valamelyik megkülönböztető jelzésű-e…stb. Ha úgy gondolod, hogy tudod a helyes választ, akkor írd meg kommentben. A cikkbe egyébként beletettük a helyes választ is, de ne azzal kezd az egészet.

Lássuk, hát tudod-e a választ erre a kérdésre:

Ha lejjebb görgetsz, akkor megtalálod a helyes választ:

A megoldás:

A kérdés megválaszolásával az a legnagyobb baj, hogy az emberek 95%-a mindenáron a helyes választ akarja megjelölni. Viszont vannak az életben olyan esetek, mikor nincsen kőbe vésve a helyes válasz. Sok mindent befolyásol, hogy milyen kereszteződésről van szó, van-e tábla, ha pedig nincs akkor pusztán a jófejség szabhatja meg, ki mehet elsőnek. Jelen esetben a jobb kéz szabályt is figyelembe kell venni, ebből kifolyólag pedig a legtöbben a “C” jelzéssel ellátott választ ítélték “helyesnek”.

Ha te is azt válaszoltad, hogy a “C” jelű a helyes, akkor ügyes voltál!

Itt egy másik, amin szintén sokan el szoktak bukni. A kérdés újfent egyszerű:

A legtöbben arra tippelnek, hogy az “A” és a “C” jelzéssel ellátott járművek egyszerre kanyarodhatnak ki, majd a “B” jelű haladhat el utoljára. Az igazság azonban az, hogy a helyes sorrend az “A”“B”“C”. A teherautónak meg kell várnia a szembejövő személygépjárművet a kanyarodási szabály szerint.

Most pedig bemutatunk egy nemrég bevezetett mozgóképes vizsgakérdést is, amin bizony szintén sokan elhasalnak, mert nem sok idő van arra, hogy az ember végignézze, kik is kerültek a kereszteződésbe.

Vajon neked sikerül megfejteni, hogy mi a helyes sorrend?

Ha azt a választ adtad, hogy először “Te” majd az “A”“B” és “C” jelű járművek, akkor jól válaszoltál.

Neked hányat sikerült kitalálni?