Egy 26 éves indiai férfi, aki újjáéleszti a halott tavakat, és a világnak több ilyen hősre van szüksége, mint Ő

A legutóbbi jelentések szerint a világ a legrosszabb vízválságával szembesül, és 844 millió ember nem fér hozzá tiszta vízhez. Az egyik fő probléma, ami ezt okozza, a vízszennyezés. Szerencsére vannak olyan emberek, mint Ramveer Tanwar Indiából, akik nem tudják figyelmen kívül hagyni ezt a problémát, és akik úgy döntöttek, hogy lépéseket tesznek.

Minket lenyűgözött ennek az indiai fiatalembernek a története, aki segíteni akart a faluján és népén, és nagyszerű munkát végzett. Alig várjuk, hogy megosszunk veled egy nagyszerű példát arra, hogy hogyan tudtak egy erős akaraterővel és végtelen energiával rendelkező ember erőfeszítései változtatni, és tucatnyi tavat megmenteni.

Vannak igazi szuperhősök, akik törődnek a vízzel.

Egy nap, a 26 éves Ramveer Tanwar rájött, hogy a közeli tavak, ahol gyerekként játszott a barátaival, elkezdtek eltűnni. Továbbá sok vizes élőhely szennyeződött, és lerakó területté vált. Úgy döntött, hogy itt az ideje ezen változtatni, és kioktatni az embereket a tiszta víz fontosságáról.

Először nem volt könnyű meggyőzni a falusiakat.

Ramveer kezdettől fogva leckéket adott a falu gyermekeinek, sőt még ők is úgy érezték, hogy valamit tenniük kell a haldokló vízkészleteikkel. Ramveer elmondta a diákoknak, hogy figyelmeztessék szüleiket a vízszennyezéssel és a víz megőrzésével kapcsolatos meglévő problémáról. Sajnos ez nem működött, mivel a falusiak nem voltak hajlandók elhinni, hogy valaha is elfogyhat a víz.

Ha a hegy nem jön Ramveerhez, Ramveer megy a hegyhez.

Ezt követően Ramveer úgy döntött, hogy ezt egyedül kell megtennie. Így házról házra járt, hogy minden falusinak elmagyarázza a vízkészletek kimerülésének problémáját. Később azt mondta a diákoknak, hogy minden vasárnap egy különleges helyen gyűjtsék össze szüleiket, ahol lehetővé teszi ennek megvitatását és módszereket javasol a vízmegőrzéshez. Végül elkezdődött, és a falusiak elkezdték felismerni a problémát, amivel szembenéztek.

Erőfeszítéseit a hatóságok is elismerték, és az üléseket hivatalosan „Jal Chaupal”-nak nevezték el.

A türelem és a kemény munka mindig megtérül.

2015-ben Ramveer és az ő önkéntes csapata, a diákjai és szüleik eltávolították az összes hulladékot a tóból. Nemcsak megtisztították, hanem fiatal fákat is ültettek köré. Később meghívták a helyi közigazgatást, hogy jöjjenek és nézzék meg a dicsőséges helyreállítását. A jó hír gyorsan elterjedt, és hamarosan elég sok ember érkezett más falvakból és kerületekből Ramveerhez, hogy segítséget kérjen a helyi tavaik helyreállításában.

Okos és jól átgondolt szűrőrendszer

Sok önkéntes és lelkes ember segítségének köszönhetően tucatnyi tó került helyreállításra. Ezeknek a víztesteknek a tisztításakor a legfontosabb volt a további szennyezés megelőzése. Miután a vizet megtisztították, a csapat egy külön gödröt ásott ki a szemét gyűjtésére. Ezután egy kettős szűrőrendszert telepítettek: egy fa deszkából készült szűrőt és egy füvet tartalmazó foltot, hogy megakadályozzák, hogy a nagyobb és kisebb szemét darabok a vízbe jussanak a jövőben.

A gödröket és szűrőket rendszeresen, hetente egyszer tisztítják.

Az út folytatódik.

Ramveer folytatni akarta a víz megőrzését Indiában, és sokoldalúnak kellett lenni ebben az erőfeszítésben. Az államának kormánya segített neki, és létrehozta az úgynevezett „Felszín alatti vizek hadserege” szervezetet Ramveer államának minden körzetében, és a fiatal hős ma már a kerületének koordinátora. Együtt összpontosítanak a területükön a vízvédelemre. Sajnos, a kormánynak nincs alapja az ilyen típusú tudatosítási programokhoz, és Ramveernek saját pénzét kellett költenie, hogy folytassa azt, amit elkezdett.