Debbie Shapiro: minden negatív gondolatod visszatükröződik a testedbe!

Az elme és a test igen szoros kapcsolatban áll egymással. Mégha eddig nem is vetted észre, minden gondolatod visszatükröződik a testedre.

Az ellenséges vagy ítélkező, irigykedő, rosszindulatú érzések, a düh, a szomorúság, a szorongás, a féltékenység úgy csapódik le a testedre, mint egy bumeráng. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gondolatokkal mérgezed magad!

Így tükrözi a test a negatív gondolatokat!

Étvágy

Az étkezési szokások, az étvágy teljes mértékben összefügg az érzelmi állapottal. Vannak akik egy szomorú, kilátástalansággal teli időszakban hajlamosabbak arra, hogy sokkal többet egyenek, míg másoknak stressz esetén egy falat sem megy le a torkukon. A szeretet hiánya például belső éhséget okozhat, a féktelen étvágy pedig azt jelzi, hogy egy nehéz problémát nem akarsz megoldani, inkább a homokba dugod a fejed. Amikor érzelmileg jól vagy, szereted magad, akkor az étvágyad is normalizálódik.

Bulimia

Ez az étkezési zavar is az érzelmi problémáknak köszönhető. Az érintett életében, ha bármilyen nehézség adódik, rengeteget eszik, és utána kihányja az egészet. Annyira nem tudja elfogadni önmagát, hogy úgy érzi, hogy az ételt sem érdemli meg. Nagyon fontos az önbecsülés fejlesztése, és csak utána rendeződhet a probléma.

Alacsony vércukorszint

Azt jelzi, hogy úgy érzed mélyen legbelül, hogy túl sokat adsz másoknak, és közben teljesen háttérbe szorítod a saját igényeidet. Kezd el szeretni önmagad, és csak utána foglalkozz másokkal. A hipoglikémia a fokozott stressz, a túlzott megterhelés esetén is kialakulhat. Ilyenkor a vércukor-tartály hamarabb kimerül, mint amilyen gyorsan pótolni tudnánk.

Depresszió

A depresszió általában azért alakul ki, mert egy mély szakadék tátong a valós élet és a vágyálmok között. Úgy érzed, tehetetlen vagy az élettel szemben, hiszen állandóan más lapokat osztogat, mint amire vágynál. Az érzelmi egyensúlytalanság állapotához hozzájárul egy hormonális ingadozás is.

Emésztési problémák

A szervi problémákon túl az emésztési nehézségek akkor alakulnak ki, ha nem tudsz szembenézni azokkal a feladatokkal, amiket az élet állított eléd: “Nem tudod megemészteni a dolgokat”. A gyomor az a hely, ahol megemésztjük az ételt, valamint a valóságot és gondolatokat, a külső hatásokat. Ha valami megzavarja az emésztést, akkor frusztráció és diszharmónia alakul ki.

Elhízás

Ha az étkezést az érzelmi elszigeteltség kompenzálására használod, akkor előbb-utóbb testsúlyproblémákkal fogsz küzdeni. Egy védő zsírréteget alakítasz ki, amely a külvilág és közötted húzódik, mint egy páncél. Az elhízás sokszor egy súlyos érzelmi trauma következtében alakul ki.